Cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Statele Unite ale Americii au constatat cu surprindere că acest produs ameliorează activitatea sexuală a şoarecilor.

Mai întâi,cercetătorii au remarcat părul mult mai strălucitor şi de 10 ori mai bogat (ca densitate) al şoarecilor hrăniţi cu acest tip de iaurt.

Ei au remarcat că şoarecii masculi aveau,graţie acestui desert,testicule cu până la 15% mai mari decât cei care consumau junk-food şi cu 5% mai mari decât cei care urmau un regim normal dar fără iaurt.

Şoarecii din primul grup îşi fecundau partenerele mai repede şi cu o rată de succes mai mare (un număr de pui mai mare).

De altfel,femelele din acest grup aveau la rândul lor pui mai mari şi înţărcaţi mai repede,în comparaţie cu femelele care nu primeau iaurt cu vanilie.

Toate aceste constatări nu sunt deloc anecdotice,întrucât o echipă de cercetători de la Universitatea Harvard a evidenţiat deja,la oameni,o ameliorare a calităţii spermei,indusă de consumul de iaurturi.