Eviţi expunerea prelungită la soare

Oricât de mult ţi-ar plăcea să ai pielea bronzată,obiceiul de a sta la soare ore în şir îţi afectează pielea,îmbătrânind-o şi ridând-o. Foloseşte loţiune cu zinc şi factor de protecţie 30 sau chiar mai mare,pentru a bloca radiaţiile ultraviolete (UVA şi UVB).

Masaj cu ulei vegetal

Uleiul de măsline,cel de muşeţel,eucalipt,migdale ori nucă de cocos întinereşte pielea gâtului şi a decolteului şi previne ridurile. Masează uşor aceste zone. E important şi modul în care masezi. Mişcărie trebuie să fie pe verticală,de la baza gâtului în sus,nicidecum circulare sau de sus în jos.

Extrapont

Un masaj de 10-15 minute,de 1-2 ori pe săptămână,este de ajuns pentru regiunea gâtului,mai mult putând să dăuneze pielii.

Un plus de vitamina C

Combină loţiunea de corp au crema hidratantă cu factor de protecţie solară cu un supliment pe bază de vitamina C ori cu o alimentaţie bazată pe fructe şi legume care au din abundenţă acest element nutritiv (ardei,graşi,pătrunjel,citrice,legume şi fructe verzi,cireşe,piersici,caise,căpşune,zmeură,fructe de pădure). În acest fel,previi îmbătrânirea prematură a pielii şi înăsprirea ei.

Aplică un tratament

Măştile şi tratamentele naturiste pentru gât şi decolteusunt moduri simple de a le păstra tinereţea şi frumuseţea. Merele,bananele,avocado sunt excelente pentru piele. Iată o reţetă pe care o pioţi folosi de două ori pe săptămână:pisează bine cu furculiţa o banană de mărime medie,combin-o cu puţin ulei de măsline şi întinde-o pe gât şi decolteu. După 15 minute îndepărteaz-o cu apă călduţă.

Mască făcută din ou şi miere

Un alt tratament pentru întinerirea zonei gâtului şi prevenirea ridurilor este cel pe bază de ou. Bate o spumă din albuş din ou şi adaugă miere în stare lichidă până obţii o compoziţie pe care o poţi întinde pe piele. După aplicarea ei,aşteaptă 15 minute să acţioneze,apoi,cu apă caldă,curăţă cu grijă gâtul.

Cuburile de gheaţă închid porii

Contra acneei şi a porilor deschişi este eficient masajul cu cuburi de gheaţă. Uşor de aplicat vara,acest remediu este şi foarte simplu. Poartă un cub de gheaţă pe suprafaţa pielii până când se topeşte. Este o soluţie utilă şi pentru tenul acneic,dar numai dacă aplici gheaţa în stadiul incipient al formării unei acnee,urmând ca răcorirea zonei să stopeze evoluţia ei.