Supraponderabilitatea şi obezitatea

Acestea se află în strânsă legătură cu riscul crescut de a dezvolta cancer la sân,în special în cazul femeilor aflate la menopauză. Grăsimea depusă în exces pe abdomen şi în jurul taliei poate duce la creşterea nivelului de estrogen ş,implicit,la apariţia cancerului la sân.  

Tutunul

Deşi studiile nu au găsit o legătură între fumat şi cancerul la sân,există câteva cercetări care arată că fumatul pasiv duce la creşterea riscului de a dezvolta cancer la sân. Aşadar,încearcă să stai cât mai departe de persoanele fumătoare.

Anticoncepţionalele

Femeile care iau anticoncepţionale au un risc destul de mare de a suferi de cancer la sân,potrivit studiilor. Dezvoltarea celulelor canceroase se află în strânsă legătură cu perioada în care o femeie ia pilule contraceptive:cu cât cât este mai lungă,cu atât riscul este mai crescut. Cu toate acestea,cercetările arată că după o perioadă de cel puţin 10 ani în care nu s-au mai administrat anticoncepţionale,riscul de a suferi de cancer ajunge la nivelul minim.

Fă mişcare!

Excerciţiile fizice,efectuate în mod frecvent,ajută la prevenirea cancerului la sân. Combină sportul cu o dietă sănătoasă,bazată pe cât mai multe fructe şi legume şi redu consumul de alcool şi alimente bogate în grăsimi saturate.

Alăptatul reduce riscul de cancer la sân

Pentru proaspetele mămici,alăptatul contribuie,într-o oarecare măsură,la reducerea riscului de dezvoltare a celulelor canceroase la nivelul sânilor. Cercetătorii sunt de părere că în momentul alăptării,nivelul estrogenului din organism rămâne în limite normale,ceea ce împiedică apariţia cancerului.