În medicina tradiţională a multor popoare,cristalele au fost folosite pentru vindecarea bolilor şi pentru echilibrarea energetică din cele mai vechi timpuri. Pentru că protejează împotriva bolilor,absorb energiile negative,te scapă de  stările de teamă,de stres,şi atrag energiile pozitive. 

Ametistul,pentru dragoste

Grecii îl foloseau pentru că aduce dragoste şi fericire în familie. Totodată,oferă şi protecţie împotriva intoxicaţiilor.  Ametistul mai este benefic celor cu probleme digestive,cu artrită,cât şi persoanelor alergice.

Citrinul reduce stările de tensiune

Este un cristal care împrăştie stările de nervozitate. Mai mult,este ideal să fie purtat şi de persoanele care au dureri de cap,cât şi de cele care suferă de stomac. Şi persoanele care au probleme de circulaţie ăl pot purta cu încredere. Pentru psihic este excelent,căci induce o stare de optimism şi de siguranţă.

Ametrinul alungă oboseala

Este un bun întăritor al sistemului imunitar şi un duşman al oboselii cronice. Ajută,de asemenea,la eliminarea toxinelor din organism,dar şi la o bună circulaţie a sângelui. Pentru efecte maxime,specialiştii în cristaloterapie spun că este bine să-l ţii aproape de inimă,timp de 20 de minute,seara şi dimineaţa. Psihic,îţi dă încerdere în forţele proprii.


Fluoritul întăreşte oasele

Dacă ţi-a scăzut libidoul,fluoritul este piatra care te va ajuta! De asemenea,are şi un puternic efect calmant şi te umple de vitalitate. În ceea ce priveşte efectele asupra sănătăţii,oferă protecţie împotriva infecţiilor şi este un bun întăritor pentru oase.

Smaraldul îmbunătăţeşte memoria

Dacă porţi un smarald,ai parte de o putere de concentrare mult mai bună. Este util şi persoanelor care suferă de insomnii şi depresii,dar şi a celor care au boli de inimă,viroze,pneumonii sau infecţii în gât. Totodată,este recomandat şi  persoanelor anemice.