Ingrediente pentru prăjitura cu bulion: 

Pentru foi:

150 g bulion de roşii 130 g zahăr pudră

150 ml ulei de floarea-soarelui 350 g făină

coaja rasă de la 1 lămâie 1 linguriţă extract de vanilie

1 linguriţă rasă amoniu pentru prăjituri 1 praf de sare

Pentru crema de griş:

zeama de la ½ de lămâie 60 g griş

120 g zahăr 120 g unt de cocos coaja rasă de la 1 lămâie

1 lingură esenţă de vanilie 1 praf de sare

250 ml lapte de cocos/soia/migdale

În completare: zahăr pudră pentru decor

300 g gem (prune,

caise, mere)

Mod de preparare: Prăjitură cu bulion 

Amestecă într-un bol bulionul, zahărul pudră, sarea, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie şi extractul de vanilie. În timp ce amesteci, adaugă uleiul în fir subţire. Încorporează praful de amoniu şi amestecă. Adaugă treptat făina, iar când amestecul prinde consistenţă, frământă aluatul cu mâinile, dar nu foarte mult. Împarte aluatul în patru părţi egale, apoi întinde-le în foi subţiri. Coace-le pe rând, într-o tavă dreptunghiulară, pe hârtie de copt, la 180 °C, aproximativ 15 minute. Înainte să le pui în cuptor, înţeapă-le cu o furculiţă pe toată suprafaţa.

Pentru cremă, pune pe foc o crăticioară cu laptele vegetal, zahărul şi un praf de sare. Când devine fierbinte, adaugă grişul în ploaie şi amestecă energic. Lasă să fiarbă, la foc mic, 4-5 minute, amestecând continuu. Spre final, adaugă esenţa de vanilie, coaja şi zeama de lămâie. După ce compoziţia de griş se răceşte complet, adaugă untul de cocos şi mixează la viteză mare până la omogenizare. Unge foile cu crema de griş, având grijă ca pe cea de la mijloc să pui gemul preferat. Presează
bine foile, apoi pune prăjitura în frigider pentru câteva ore. Înainte de porţionare, decupează-i frumos marginile şi presară zahăr pudră.