Indiferent că stai la bloc şi ai balcon sau terasă ori la casă şi ai grădină, foloseşte spaţiul pe care îl ai la îndemână pentru a crea o oază de linişte în confortul căminului tău. Transformă aceste zone pentru a te relaxa aici, stând la poveşti cu prietenii sau citind o carte. Fiecare colţişor poate deveni de vis dacă-ţi pui imaginaţia la treabă. Şi da, încă vei putea depozita multe lucruri, care nu vor rămâne la vedere.

Citeşte şi: Cum amenajezi o baie mică. Sfaturile care te vor scoate din impas

 

Idei amenajare balcon

Balconul poate să aibă şi un alt rol, în afară de cel de deposit şi de uscător de rufe. Ce-ar fi, deci, să combini utilul cu plăcutul şi să pregăteşti un spaţiu de relaxare util?

  • Dacă nu stai la casă, balconul poate să fie zona ta de verdeaţă, pe care o vei crea cu ajutorul florilor plantate. În funcţie de spaţiul de care dispui, le poţi suspenda de perete şi de tavan, le poţi agăţa pe marginea balconului sau le poţi aşeza pe stative pline de farmec. Alege plante rezistente şi nepretenţioase: gălbenele, calendula, călţunaşii, petuniile, muşcatele.

 

Ghiveci agătat, JYSK, 30 lei

Coş de agăţat Cone, Mobexpert, 36 lei

Jardinieră BLOMMOR, 31x31x50, JYSK, 45 lei

Jardinieră Emsa Landhaus, 50x20x16 cm, Hornbach, 67.73 lei

Ghiveci KAIE, 15x18x22, JYSK, 8.50 lei/bucata

FLORAL Suport triplu pentru ghivece, Mobexpert, 34 lei

Suport ghiveci flori Duo, Dedeman, 99.96 lei

  • În cazul în care ai un balcon mic, poţi improviza etajere şi rafturi, câştigând, astfel, spaţiu necesar pentru cărţi sau alte obiecte.

 

  • Mobila pliabilă este o opţiune potrivită pentru un balcon mic. Aşa nu te va încurca în momentele în care ai treabă aici.

 

Masă pliantă, EMAG, 99,13 lei

Citeşte şi: Amenajare bucătărie bloc. Sfaturi şi idei despre cum să câştigi spaţiu

 

  • Măsuţa cu fotoliile pentru relaxare nu trebuie să lipsească din balcon. Optează pentru varianta lor din răchită, pentru a te simţi mai aproape de natură. Decorează fotoliile cu pernuţe colorate. Sau, de ce nu, poţi transforma o ladă pentru depozitare într-un scaun. Pentru asta, este suficient să pui deasupra o pernă.

 

Set masă cu 2 scaune, ratan natural, Dedeman, 379.98 lei

Cutie depozitare My Style, Hornbach, 28.98 lei

 

  • Ţine cont de cum bate soarele, pentru aşezarea plantelor şi a florilor. Dacă le pui pe etajere şi bate soarele pe acel perete, alege plante care iubesc soarele. Altfel, pune-le pe un perete ferit.

 

 

  • O mochetă verde, care imită iarba, poate să fie o alegere inspirată.

 

Covor Tip Mochetă Iarbă Artificială, 100x400 cm, EMAG, 115.80 lei