Iei antihistaminice pentru alergie? Aşteaptă-te la acest efect advers asupra vieţii sexuale

1 shutterstock 197335067 jpg jpeg

Se mai numeşte şi „febra-fânului‟ şi, uneori, simptomele acestei forme de alergie sunt de-a dreptul insuportabile. Practic, nu ai altă soluţie decât să apelezi la antihistaminice.

Proprietăţile lor benefice sunt pe o perioadă determinată, prin urmare, rişti să devii dependentă de doza de substanţă care te face bine, pentru un timp. Din păcate, trebuie să mai ştii că acestea au reacţii secundare, ca orice alt medicament, printre care se numără somnolenţa, dar şi un efect la care ppoate nu te aşteptai, legat de activitatea sexuală satisfăcătoare.

Cum influenţează actul sexual

Dacă ai recomandare de la medic să iei pilule care ţin alergia în frâu, ia în considerare că substanţa care aduce beneficii în cazul rinitei alergice poate pune în pericol bunăstarea vieţii de cuplu.

Mai exact, sunt şanse mici să te bucuri de un act sexual reuşit, pentru că pastilele usucă mucusul care protejează vaginul şi care, în mod natural, contribuie la o penetrare profundă şi fără durere.

De fapt, antihistaminicele usucă mucusul din tot organismul, vizând mai ales pe cel de la nivelul sinusurilor. Din păcate, pastilele au spectru larg de acţiune şi ajung şi la nivelul vaginului.

Aşa se face că uscăciunea vaginală poate strica şi cel mai programat şi mai bine intenţionat moment intim.

Există remedii şi pentru această problemă

Femeile aflate în perioada de dinainte de menopauză suferă din cauza uscăciunii vaginale. La fel, şi proaspetele mămici, care pot fi afectate luni întregi de insuficienţa mucusului vaginal.

Lubrefiantele fără miros ori cu tot felul de parfumuri pot salva cu succes acest impediment. Dacă nu poţi renunţa la pastile, atunci asigură-te că ai asigurat un stoc de produse lubrefiante.

@shutterstock