Iepurii adoră crenguţele de primăvară

1 47246 original jpg jpeg

Aţi primit un iepuraş de Paşte şi nu ştiţi cum să îl îngrijiţi? Purtaţi-vă cu blândeţe, mai ales la început, când el este foarte sperios, nefamiliarizat cu teritoriul. Se va bucura foarte tare dacă va primi iarbă şi crenguţe proaspete, pe care să le roadă.

De ce un iepure ca animal de companie? Pentru că este foarte blând,nu muşcă,se pretează locuinţelor mai puţin spaţioase,nu ridică probleme majore de creştere şi întreţinere,iar cu timpul,interacţiunea om-iepure oferă satisfacţii nebănuite. El se pretează foarte bine companiei copiilor de vârstă medie,fiind blând şi lăsând foarte puţin păr.

Trebuie totuşi ferit de curenţi de aer,de căldură excesivă şi umiditate,factori ce pot duce la îmbolnăviri. Puteţi să aveţi mai mulţi iepuri,doar că masculii se ţin separat de restul femelelor,pentru a nu se reproduce sau a lupta între ei.

Femela atinge maturitatea sexuală la aproximativ 7 luni,masculul mai devreme,dar nu este recomandat să fie reproduşi în captivitate decât de persoane avizate,fătarea şi pregătirea ei fiind manopere de specialitate doar la îndemâna a cunoscătorilor.

În ceea ce priveşte hrana,este foarte simplu. În toate pet-shopurile există hrană paletată,gata ambalată,uşor de achiziţionat şi de administrat. În plus,există chiar şi fân ambalat care este absolut necesar unui iepure de companie pentru o dietă sănătoasă. Dintre legumele ce se găsesc prin casă,putem uneori să folosim sfeclă,morcov,dar şi lucernă sau pătlagină şi chiar iarbă de păşune.

Totuşi,cel mai important este să se asigure hrană variată şi stabilă ca şi compoziţie în fiecare zi la aceeaşi oră,mai ales seara sau în momentele cele mai liniştite ale zilei. Luaţi din parc crenguţe tinere de arbori care să fie „material de ros”.

Iepurii le adoră,în plus,evitaţi,astfel,distrugerea cablurilor sau a mobilei din casă,pentru că aceste animale au dinţii cu creştere continuă şi necesită tocirea lor constantă,în caz contrar apărând probleme la alimentare. De asemenea,este foarte important să avem un picurător ce are mereu apă proaspătă.

E foarte timid,la început

Frica iepurilor de orice e bine cunoscută. Mai ales la început,când animalul este adus pe un teritoriu străin,printre oameni străini. Trebuie să vă purtaţi cu el cu blândeţe,fără gesturi bruşte şi cu cât mai puţină atingere. Se va obişnui cu noua familie în 3-4 săptămâni.

Sterilizări gratuite pentru căţei şi pisici,în Parcul Tineretului

500 de sterilizări gratuite pentru căţei şi pisici vor fi oferite gratuit,în perioada 12-18 aprilie,în Parcul Tineretului din Bucureşti,în cadrul Mega-Maratonului Sterilizărilor. Organizată de Group Initiative for Animals (GIA) şi Romania Animal Rescue,acţiunea vizează animalele fără stăpân şi cele cu proprietari fără posibilităţi materiale. Accesul se face doar pe bază de programare la 0767.808.407 (pentru zilele 12-15 aprilie) şi 0763.626.777 (pentru zilele 16-18 aprilie). Mai multe informaţii pe www.orasulanimalelor.ro.