În timp ce produsele de tip contouring transformă chipul, creând zone de umbră şi de lumină, iluminatorul aduce strălucire în anumite zone-cheie. Cu puţină atenţie, poţi învăţa şi tu tehnica de aplicare a acestui produs.

Alege produsul potrivit

Iluminatorul se găseşte în comerţ sub diferite forme -  lichid, cremă, pudră sau stick - , fiind adaptat nevoilor tenului. Cel mai la îndemână este iluminatorul cremos sub formă de baton, fiindcă este practic şi te poate ajuta să ascunzi micile imperfecţiuni ale pielii. Produsele în stare lichidă se aplică cel mai bine cu vârful degetelor sau cu un bureţel, prin tamponare, însă trebuie să ai grijă să nu scapi o cantitate prea mare de produs şi să ştergi excesul prin tamponare cu un şerveţel. Iluminatorul pudră iese mai puţin în evidenţă şi trebuie aplicat cu o pensulă evantai.

Tehnici de aplicare

Iluminatorul se foloseşte pe zonele feţei pe care lumina le evidenţiază în mod natural, precum partea superioară a pomeţilor, zona de sus şi de jos a arcadei, colţul interior al ochiului, mijlocul frunţii, deasupra buzei superioare şi chiar şi pe nas. Se aplică şi în adâncitura bărbiei, dacă nu ai probleme de piele lucioasă în zona T, sau în colţul intern al ochilor (dacă ai ochii apropiaţi), pentru a da strălucire privirii. În schimb, dacă ai ochii depărtaţi, aplică un strop de lumină la interiorul arcadei şi pe conturul delimitat de rădăcinile genelor inferioare.

Trucuri pentru începători

Dacă încă nu ai îndemânare sau dacă vrei să te machiezi cât mai natural, limitează-te să aplici iluminatorul pe pomeţi şi deasupra buzei superioare, în aşa-numitul arc al lui Cupidon. Nu uita că produsul se aplică după crema hidratantă şi fondul de ten – dar înainte de a te ruja, dacă îl foloseşti în adâncitura de deasupra buzei.

Sfaturi Click! pentru femei!

*Dacă ai tenul deschis, particulele strălucitoare cu tentă rozalie ţi se vor potrivi cel mai bine. Pentru tenul închis, ideale sunt iluminatoarele ce bat spre galben sau auriu.
*Dacă ţi s-a terminat iluminatorul, poţi oferi un plus de prospeţime machiajului cu puţin fard sidefat.