Talie groasă

Tinzi să te îngraşi mai mult în zona mijlocului sau ai rămas cu burtică după o sarcină? Evită să-ţi evidenţiezi talia purtând centuri,pantaloni cu talie înaltă. Alege haine care să mascheze talia,nicidecum unele mulate pe corp în acea zonă. Ţi se potrivesc bluzele tip tunică,cele strânse sub sâni şi largi în jumătatea de jos.

Şolduri late

Dacă ai umerii mai înguşti decât şoldurile,te avantajează ţinuteleîn care transferi centrul atenţiei în partea de sus a corpului sau înspre picioare. Te ajută pantalonii evazaţi,sacourile purtate la fuste în A şi bluzele cu aplicaţii în zona gâtului sau decoltate. În cazul tău,nu se potrivesc pantalonii mulaţi,puloverele voluminoase,materialele care se mulează pe şolduri.

Bust proeminent

Când ai umerii mai laţi decât şoldurile nu te prind tunicile,rochiile sau bluzele de tipul baby-doll şi nicio piesă vestimentară care atrage privirea în partea de sus a corpului. Pune în evidenţă subţirimea mijlocului cu o pereche de pantaloni cu talie înaltă,cu diverse curele,centuri şi cordoane purtate la rochii,cămăşi şi bluze. Te avantajează rochiile petrecute ori mulate,fustele tip creion.

Siluetă masculină

Fără a avea talia bine definită,corpul tău pare să aibă o formă dreptunghiulară,fără rotunjimi. Alege haine strânse în talieşi conice în partea de jos. Sunt de evitat rochiile mulate,drepte. Te prind mai bine bluzele şi fustele vaporoase,feminine,pantalonii strânşi pe şolduri,care se lărgesc gradual,sacourile cu un singur nasture,prins în zona mijlocului.