Deşi toate avem multiple exemplare în şifonier,cel mult una este cea în care ne simţin bine şi care arată perfect pe noi. Pentru că,dacă o pereche ne stă bine pe posterior,va fi prea largă ori prea strâmtă în talie,iar dacă se potriveşte pe talie,va fi poate prea largă ori strâmtă pe coapse. Ca să nu mai vorbim de numeroasele croieli,care nu se potrivesc oricui,dar continuăm să ne încăpăţânăm să le purtăm pentru că sunt la modă. Sau pentru că ne simţim bine în ei,chiar dacă nu sunt cei mai potriviţi pentru silueta noastră. Site-ul englezesc de vânzări online Ismea observat că multe femei se confruntă cu această problemă,motiv pentru care a comandat un sondaj în urma căruia s-a confirmat că până şi cei mai scumpi blugi,scot până la urma în evidenţă vreun defect,ori sunt pur şi simplu inconfortabili.

În fond,singura soluţie pentru a găsi perechea perfectă de blugi este să ştii ce şi cum să porţi în funcţie de fizicul tău. Cea mai importantă regulă se referă la jeansii skinny,pe care sub nici o formă nu trebuie să-i porţi dacă nu ai o siluetă ireproşabilă care să încapă uşor în respectiva pereche. Asta pentru că acei blugi foarte strâmţi şi mulaţi au farmecul de a scoate în evidenţă şi cele mai mici defecte ale noastre,până la cel mai ascuns gram în plus. Dacă ai norocul unei siluete potrivite pentru jeansii skinny,ia în considerare şi înălţimea ta. Dacă eşti înaltă,îţi permiţi un blug strâmt până la glezne,asortat cu o pereche de balerini. Dacă,în schimb,înălţimea ta este mai degrabă... modestă,este indicat să eviţi lungimea gleznei pentru că tinde să scurteze şi să optezi,în schimb,pentru un blug puţin mai lung,asezonat cu nişte tocuri decente,pentru alungire.

Şoldurile prea late pot fi mascate cu grijă de blugi. Ajută dacă în partea de sus porţi un cardiganlung şi puţin larg,care este chiar în trend acum. Poţi pune şi talia în evidenţă cu o curea subţirenu prea strânsă legată peste cardigan.

Pentru gleznele subţiri,poţi purta o pereche de blugi drepţi,puţin înguşti în partea de jos,mai lungi,pe care să îi indoi exact în jurul gleznelor pentru a le pune în evidenţă. Şi aici poţi asorta o pereche frumoasă de tocuri.

Croiul masculineste bun pentru cele care nu mai au o talie de adolescentă,dar care încă sunt în formă. Este vorba de blugii drepţi,cu talia puţin înaltă. Secretul este să porţi mereu cămaşa ori tricoul pe dinafară,orice bluză băgată în pantaloni scoate în evidenţă eventualii colăcei,chiar şi cei mai mici. Pe de ală parte,blugii cu o talie mai înaltă pot ascunde colăceii mai mici.

O altă problemă comună este posteriorul. Se ştie că blugii sunt printre elementele vestimentare care pun cel mai greu în evidenţă această parte a corpului. Buzunarele pot mări sau micşora,în funcţie de model şi amplasament,dar blugii fără buzunare evidenţiază cel mai bine posteriorul,uneori chiar mărindu-l.

Aşadar,când vine vorba de blugi,cel mai bun lucru pe care-l poţi face este să încerci cât mai multe modele până le găseşti pe cele care îţi vin cel mai bine,dar şi în care te simţi tu cel mai confortabil.