Într-una dintre prelegerile sale susţinute în faţa absolvenţilor Universităţii Stanford, Jobs a povestit, în 2005, cum au fost începuturile sale în viaţa de adult, când n-avea o casă a lui şi nici nu-i era asigurată mâncarea de zi cu zi. În ciuda tuturor lipsurilor cu care s-a confruntat, Steve a reuşit să se impună în domeniul lui de activitate şi chiar să aibă un succes răsunător.

N-aveam cameră de cămin, aşa că dormeam pe jos, în camerele prietenilor mei. Duceam la reciclat sticle de suc, pentru a primi bani şi-a fi în stare să-mi iau ceva de mâncare. În fiecare duminică mergeam pe jos mai bine de 11km, traversam tot oraşul, pentru a avea parte măcar de o porţie de mâncare decentă pe săptămână, la templul Hare Krishna”, a dezvăluit acesta cu şase ani înainte de-a se prăpădi.

Şi cum a ajuns un amărât ca el să deţină cele mai multe acţiuni Disney?

În 1979, George Lucas a înfiinţat divizia de calculatoare Lucasfilm. În 1983, l-a angajat pe John Lasseter, iar, un an mai târziu, aproape că terminaseră primul lor film de scurt metraj, intitulat The Adventures of André & Wally B. Compania respectivă, care avea deja 44 de angajaţi, a dat de greu în 1986, iar Steve Jobs a fost cel care s-a oferit să ajute.

În ce consta ajutorul lui?