Cu noi profesori, cu noi materii şi orare, tranziţia de la zilele calde de vacanţă la cele aglomerate la şcoală poate fi provocatoare nu doar pentru cei mici, ci şi pentru adulţi.

Nevoile unei copil care merge la grădiniţă sunt la mare distanţă faţă de nevoile unui adolescent când vine vorba de zona de studiat. Exisă însă câteva lucruri care sunt valabile pentru toţi copii:

- Alege un loc în care copilul tău se simte confortabil şi configurează aici zona de făcut teme. Iar dacî celui mic îi place să fie în centrul lucrurilor, atunci acest loc ar putea fi şi masa din bucătărie.

- Păstrează consumabilele la îndemână. Dacă copiii trebuie să vâneze după lipici sau după alte creioane, întregul proces îl va frustra.

- Simţiţi-vă liberi să creaţi o zonă separată pentru citire. Indiferent de vârsta copilului, este adesea mai confortabil să citeşti într-un scaun tapiţat decât într-un scaun de birou rigid.

Ce poţi face pentru cei mici

Accentul pentru preşcolari şi ar trebui să fie cultivarea unei iubiri de învăţare. O casă confortabilă pentru citit şi o masă pentru tot felul de proiecte, desen şi scris sunt necesare. Un spaţiu curat şi primitor, precum cel prezentat mai jos, încurajează copiii să exploreze cărţi bune fără a oferi un număr covârşitor de alegeri.


Descoperă cum trebuie amenajat locul de studiu al copilului pe casoteca.ro