Consultaţiile online sunt urmate de un raport medical complet care conţine, după caz, şi indicaţii de tratament acceptate în farmacii pentru procurarea reţetelor prescrise. De asemenea, consultaţia este salvată în dosarul medical al abonatului, asigurând astfel continuitatea urmăririi medicale a pacientului.

Momentan, aproximativ 100 de medici sunt disponibili online, din diverse specialităţi precum medicină internă, gastroenterologie, ORL, endocrinologie, pediatrie, dermatologie, psihologie pediatrică şi consiliere nutriţie. Însă, Regina Maria susţine că în perioada imediat următoare capacitatea Clinicii Virtuale va creşte considerabil, pe măsură ce mai mulţi medici din reţea îşi vor muta activitatea din cabinete în online.

„În cele mai grele perioade, medicina rămâne un domeniu vital, care trebuie să se adapteze, cu agilitate şi responsabilitate, la toate provocările – chiar şi la cele cu care ne confruntăm toţi pentru prima dată. Suntem alături de pacienţii şi de abonaţii noştri, pentru care am dezvoltat într-un timp extraordinar de scurt cea mai complexă soluţie medicală virtuală de pe piaţă, conectată la istoricul medical al fiecărui pacient, cu consultaţii şi recomandări care vor fi la rândul lor salvate în dosarul medical electronic al pacienţilor. În acest fel, asigurăm continuitatea îngrijirii medicale chiar şi pe perioada izolării, pentru că sănătatea nu poate fi pusă pe pauză.”, declară Fady Chreih, CEO Reţeaua de sănătate Regina Maria.

Cum funcţionează sistemul

Clinica Virtuală Regina Maria poate fi accesată de către abonaţi fără vreun cost suplimentar, conform abonamentului, direct din aplicaţia „Contul meu”, atât din browserul calculatorului, cât şi din aplicaţia mobilă. Discuţia cu medicul va fi facilitată de Microsoft Teams, aplicaţie care se poate descărca gratuit înainte de consultaţie. Pacienţii vor putea realiza o programare medicală online, dar şi prin Call Center, programarea fiind ulterior confirmată printr-un e-mail cu o invitaţie de întâlnire pe aplicaţia Teams. La ora stabilită, atât medicii cât şi pacienţii vor intra în întâlnire, pe Teams, pentru o experienţă faţă-în-faţă în timp real, doar dând click pe linkul din invitaţie. Integrarea cu aplicaţia Medis asigură că datele personale ale pacienţilor rămân sigure, protejate şi actualizate la zi.

Clinica Virtuală Regina Maria a fost lansată cu prioritate pentru abonaţi şi testată într-un proiect pilot, iar în zilele următoare va fi accesibilă gradual tuturor companiilor abonate. De asemenea, în câteva zile, serviciul va deveni disponibil pentru toţi pacienţii reţelei spitaliceşti, abonaţi sau neabonaţi. Costul consultaţiilor online rămâne acelaşi ca cel de la cabinet.