Anunţul a fost făcut pe Instagram chiar de Valentina Pelinel, soţia lui Cristi Borcea, alături de care are trei copii.

”Dragii nostri, fiţi solidari! Familia Borcea, prin eforturi personale şi cu sprijinul financiar al companiilor unde acţionează, a iniţiat procedura legala de donaţie catre spitalul Colţea în valoare de peste 100 000 EURO. Banii vor fi distribuiţi catre spital începand de azi şi pâna la sfarşitul lunii viitoare. Cu toate că activitatea companiilor noastre este blocată din cauza aceste pandemii, am ales să venim în ajutorul celor din sistemul medical pentru ca noi toţi să fim în siguranţă şi protejaţi", a anunţat prin intermediul unei retele de socializare Valentina Pelinel.

Adelina Chivu, în carantină la Milano: "Da, este adevărat! Medicii aleg cine trăieşte şi cine moare”

Valentina Pelinel îndeamnă la gesturi umanitare: "Sperăm ca toţi cei care au posibilităţi să rezoneze" 

Ea a îndemnat pe toţi cei care au posibilitatea să ajute să o facă necontenit, căci este singurul mod prin care România şi medicii români pot face faţa acestei perioade dificile pentru toată lumea.

"Sperăm că gestul nostru să rezoneze cu toţi cei care au această posibilitate, pentru că toţi suntem implicaţi şi doar împreună prin eforturi personale concrete, putem fi solidari. Cu cât acţionăm mai repede, cu atât lucrurile vor fi mai uşor de gestionat şi putem reveni la o stare de normalitate. Toţi suntem egali în faţa acestei pandemii”, a scris Valentina Pelinel pe pagina sa de socializare.

Gigi Becali a dat 25.000 de euro pentru a sprijini medicii în lupta cu coronavirusul: "Ce să fac cu banii?"

Mai multe vedete au sărit în ajutorul medicilor şi spitalelor din România

Gigi Becali, Andreea Marin, Andra şi Cosmin Olăroiu se numără printre cei care şi-au oferit ajutorul şi susţinerea financiară pentru spitalele şi medicii români. Andreea Marin a desfăşurat o campanie de strâgere de fonduri, în timp ce Gigi Becali a cumpărat materiale de protecţie pentru spitale în valoare de peste 25.000 de euro. Şi Andra a donat Institutului "Matei Balş" suma de 20.000 de euro, în timp ce Cosmin Olăroiu oferă zilnic, câte o masă caldă, pentru personalul medical de la Matei Balş.