O infecţie bacteriană despre care nu ai habar ar putea fi, mai degrabă, cauza durerilor în gât, nicidecum îngheţata sau apa rece.

Citeşte şi: Hidratarea tenului vara - sfaturi utile ca să ai o piele curată şi strălucitoare

Medicul ORL, Ioana Vodă a vorbit, la Antena 3, despre faptul că băuturile reci nu ne dăunează şi le putem consuma liniştiţi în perioadele cu temperaturi ridicate.

''Este normal să mâncăm îngheţată deoarece este un aliment deosebit de bun, deşi are multe calorii. Mestecând, se topeşte şi ajunge la o temperatură normală. În stomac şi în tubul digestiv nu avem nicio problemă, dacă este o îngheţată curată, fără alte infecţii bacteriene. Ne doare gâtul dacă avem o patologie de gât. În mod normal nu trebuie să se umfle absolut nimic şi amigdalele nu sunt reactive la diferenţele de temperatură. Ne poate ustura gâtul şi să simţim că nu este în regulă în faringe, în ultimul perete din cavitatea bucală'', a explicat Ioana Vodă, medic ORL.

Căldura nu trebuie combătută cu lichide foarte reci

Pe timp de caniculă, primul impuls este acela de a ne răcori cu o băutură foarte rece. Greşit, spun specialiştii, care recomandă consumul de apă la temperaturi medii. Explicaţia este simplă.

Organismul consumă mai multă energie pentru reglarea temperaturii corpului în loc să absoarbă nutrienţii utili sau să digere alimentele.

Citeşte şi: Remedii împotriva fumatului: Lista alimentelor care te scapă de ţigări

Acest proces poate avea că rezultat pierderi suplimentare de apă din organism. Dacă bei orice băutură rece după masă, proteinele nu se vor prelucra pe deplin în stomac şi nu se vor descompune în aminoacizi.