Începuturile jucăriilor clasice. Unele dintre ele au fost create în mod accidental şi au cucerit rapid lumea

1 building 674828 1280 jpg jpeg

Chiar dacă în prezent cei mai mulţi copii lasă deoparte totul pentru a se juca pe tabletă, jucăriile clasice continuă să-i fascineze. Unele dintre aceste jucării au trecut testul timpului, chiar dacă au fost create fără măcar ca inventatorii lor să-şi propus aceasta iniţial.

Una dintre jucăriile cele mai căutate rămâne cubul Rubik. Chiar dacă pentru mulţi nu este o jucărie, ci mai degrabă un dispozitiv de tortură, se pare că  s-au vândut circa 450 de milioane de astfel de cuburi la nivel mondial de la apariţia acestui tip de puzzle care are 43 de cvintilioane de combinaţii posibile. La fel ca multe alte jucării, cubul Rubik nu a fost creat în scop de divertisment, ci educativ. Inventat în anul 1974 de Ernő Rubik, cubul a fost proiectat pentru a servi drept puzzle pentru studenţii săi de design, ajutându-i să înveţe regulile fundamentale ale geometriei 3D. Lui Rubik însuşi i-au trebuit 11 luni pentru a-l rezolva. Unii oameni se laudă cu abilitatea rară de a-l rezolva în 30 de secunde. Află ce alte jucării au fost create cu alt scop sau din întâmplare!

Plastilina

Această jucărie este una pe care aproape toţi au folosit-o în copilărie. Venind într-o varietate de culori şi degajând întotdeauna acelaşi miros, plastilina fost favorita copiilor de ani de zile de când a ajuns prima dată pe rafturile magazinelor de profil în anul 1956. Materialul din care este făcută a fost inventat iniţial în scopul de a servi drept curăţător de tapet, dar nu a trecut mult timp până când creatorii săi, Joe şi Noah McVicker, şi-au dat seama că este netoxic şi ar putea atrage de fapt copiii datorită texturii asemănătoare lutului.

Arcul spirală Slinky

Acesta continuă să-i distreze pe tineri şi bătrâni. Este de fapt una dintre cele mai vechi jucării clasice şi a fost creată în anul 1943 de un inginer naval pe nume Richard James, care iniţial lucra la dezvoltarea unui arc de tensiune pentru o corăbie navală. James a scăpat un arc şi l-a privit lovind pământul, venind cu ideea că ar face o jucărie bună pentru copii. După cum s-a dovedit, a avut dreptate, iar restul este istorie. Meritul pentru denumirea arcului Slinky aparţine soţiei lui, Betty. Cuplul a obţinut magazinul Gimbels în anul 1945, unde a vândut 400 de produse în primele 900 de minute de vânzare.

Lego

Jucăria datează din anii 1930, când un tâmplar danez a decis să creeze un joc simplu pentru copii. În 1932, Ole Christiansen a creat cubul original cu opt picioare care permitea îmbinarea lui cu un alt cub asemănător şi a descoperit că şase cuburi Lego pot face extrem de multe combinaţii diferite, ajutându-l pe tâmplar să-şi atingă scopul şi să facă mai multe tipuri de cuburi cu posibilităţi nesfârşite de îmbinare.

Păpuşa Barbie

Povestea păpuşii Barbie a început cu ideea unei femei de afaceri din SUA, pe nume Ruth Handler care a observat că fiica ei, Barbara, interpreta, cu ajutorul păpuşilor, roluri de adult: mamă, soţie, doctor, învăţătoare. La acea vreme, păpuşile erau create cu trup şi chip de copil. Ruth a făcut o jucărie cu înfăţişarea unei femei adulte şi a prezentat ideea ei conducerii companiei pe care soţul ei o înfiinţase cu ani în urmă. Bărbaţii au respins-o pe motiv că va avea cosuri prea mari. Câteva luni mai târziu, într-o excursie în Europa, Ruth a găsit păpuşa nemţească Bild Lili, care întruchipa un personaj adult. Acela a fost imboldul de care Ruth avea nevoie. În anul 1959, păpuşa Barbie, a apărut pe piaţa americană şi a revoluţionat piaţa mondială a jucăriilor.

Ursul de pluş Teddy

Povestea din spatele acestei jucării datează din 1902, când preşedintele Theodore Roosevelt a refuzat să împuşte un urs negru legat, fără apărare, în timpul unei excursii de vânătoare în Mississippi. După ce negustorul din Brooklyn, Morris Mictom, a văzut un desen animat politic despre incident, el şi soţia sa au făcut „Ursul lui Teddy” dintr-o ţesătură umplută şi au pus-o în vitrina lor, stârnind interesul imediat al clienţilor. În acelaşi timp, o companie de jucării de familie din Germania a început să fabrice urşi umpluţi. Cumpăraţi în vrac de un producător american, urşii germani au devenit oficial cunoscuţi sub numele de ursuleţi de pluş în 1906. Alte companii au lansat o manie internaţională a jucăriei de pluş care nu s-a oprit niciodată cu adevărat de atunci.

Cercurile Hula Hoop

Ele au existat dintotdeauna sub diferite formate, dar jucăria oficială a fost inventată în anu 1958. Inventatorii au promovat-o mergând în locurile de joacă şi în parcuri, oferind copiilor mostre şi arătându-le cum să le folosească. Probabil că acea campanie de marketing nu ar mai funcţiona astăzi la fel de bine.



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg