Casablanca, Gaslight şi Notorious sunt numai câteva dintre marile realizări ale legendarei actriţe. În noul documentar Ingrid Bergman: In Her Own Words, regizat de Stig Björkman, însă, facem cunoştinţă cu viaţa privată a vedetei prin intermediul filmărilor ei de-acasă, al jurnalelor pe care le ţinea şi al scrisorilor scrise prietenilor şi iubiţilor ei.


Filmul prezintă povestea unei fete din Stockholm, care se minunează în cel mai adorabil mod cu putinţă: „Nu vreau rădăcini! Îmi doresc să fiu liberă!” Iar acest lucru a devenit o realitate pentru Bergman, care, în ciuda mariajului cu medicul Petter Lindström şi-a fiicei lor Pia, se bucura de o viaţă liberă.

 
În iunie 1945, s-a îndrăgostit de jurnalistul Robert Capa, însă aventura lor a fost de scurtă durată. După câştigarea Oscarului – cu rolul din Gaslight – actriţa a cumpărat o casă imensă pentru familia ei în Benedict Canyon, însă, după cum singură declara, trăia doar „o tristeţe zilnică”.


Plictisită de Hollywood, s-a îndrăgostit de cinema-ul italian şi, drept urmare, i-a scris o scrisoare regizorului Roberto Rossellini, în care i-a propus o colaborare. Iar, la scurt timp după încheierea filmărilor la pelicula Stromboli, actriţa şi regizorul şi-au transformat amiciţia într-o idilă în toată regula.