Mulţi experţi cad de acord că nimic nu este mai folositor pentru frumuseţe decât un somn odihnitor. În timp ce tu dormi, celulele se refac, iar unghiile şi părul cresc. Între orele 10 seara şi patru dimineaţa, organismul produce melatonină, cunoscută şi sub numele de hormonul tinereţii. Printre altele, aceasta ajută pielea să rămână fermă şi elastică. De aceea, în timpul somnului, pielea se regenerează, iar ridurile se estompează. Pe lângă un somn bun, pielea şi părul tău au, însă, nevoie şi de alte mici atenţii.

1. Aeriseşte camera

Nu contează doar cât dormi, că şi cum dormi. Un somn de calitate ajută în procesul de regenerare celulară, aşa că odihneşte-te într-o cameră aerisită. Lasă geamurile larg deschise timp de cel puţin 15 minute înainte de culcare. Acest lucru are şi un beneficiu direct asupra tenului, deoarece aerul prea uscat din cameră poate duce la deshidratarea pielii.

2. Îndepărtează machiajul

Lasă pielea să respire pe timpul nopţii! Deci, înlăturarea machiajului înainte de a merge la culcare este o etapă importantă. Pentru acest lucru, foloseşte uleiuri sau lapte de curăţare şi clăteşte, apoi, faţa cu apă călduţă. La final, şterge faţa uşor, cu o dischetă demachiantă îmbibată în apă micelară, pentru a elimina reziduurile. Este recomandat să demachiezi ochii cu un produs special destinat acestei zone.

3. Foloseşte o cremă hidratantă

Este foarte important să hidratezi pielea în fiecare seară. După ce ai ieşit de la duş, tamponează pielea cu un prosop, apoi aplică o loţiune de corp sau ulei de argan. Pentru faţă, foloseşte o cremă de noapte hidratantă. De două ori pe săptămână, îţi poţi completa ritualul de frumuseţe cu o mască hrănitoare specifică tenului tău.

4. Aplică o mască de păr

Pentru a-i da podoabei capilare strălucire, hidratare, dar şi pentru a-i stimula creşterea, foloseşte, de două ori pe lună, o mască de păr hidratantă pe bază de uleiuri naturale. Aceasta se aplică doar pe lungimea firului de păr, uscat sau umed, nu şi la rădăcină. De asemenea, o dată pe săptămână, îţi poţi masa scalpul cu un ulei natural de păr, pentru un aspect mai sănătos şi mai strălucitor al părului.

5. Fă exerciţii contra ridurilor

Nu doar faţa are nevoie de o îngrijire specială, ci şi zona gâtului şi a decolteului. Sensibilă şi subţire, pielea din această zonă se usucă mai repede, iar ridurile apar mai devreme decât pe faţă. Pentru pielea ridată, încearcă o cremă cu kinetină - un agent de exfoliere blând, pe bază de plante. De asemenea, exerciţiile şi mişcările de rotire a gâtului, efectuate înainte de culcare, păstrează supleţea pielii.