Te-ar mai putea interesa:

Sunt însărcinată. Pot sta la plajă?

Îngrijire specială pentru viitoarele mămici

Petrece cât mai puţin timp la soare

În perioada în care eşti însărcinată,expunerea la soare ar trebui să fie limitată. De ce? Acum,ai pielea mai sensibilă,ca urmare a modificărilor hormonale,iar soarele favorizează apariţia petelor brune pe piele. Nu vei avea parte de aşa ceva dacă respecţi regulile simple de protecţie solară:

-eviţi soarele între orele 11:00 şi 16:00
-porţi o pălărie cu boruri mari
-te hidratezi bine
-foloseşti o cremă de protecţie cu factor 50 la venirea pe plajă şi la fiecare două ore de expunere solară

Totuşi,nu e indicat nici să stai doar la umbră. Soarele îţi asigură vitamina D,necesară mai ales în timpul sarcinii. De aceea,10-15 minute pe zi este foarte bine să-ţi petreci timpul făcând o plimbare sau stând pur şi simplu la soare. E minunat dacă fac asta dimineaţa sau seara.

Şi siesta e o artă!

Temperaturile crescute din timpul verii sunt greu de suportat oricum,cu atât mai mult când eşti gravidă. Corpul devine mai greu de purtat,oboseşti mai repede şi ai dormi tot timpul. Nu-ţi rămâne decât să fugi de căldură la o siestă. Odihna va detensiona corpul. Te vei trezi refăcută şi plină de viaţă. Dacă tot nu reuşeşti să dormi,măcar lungeşte-te cu picioarele puţin ridicate pe o pernă. După ce te trezeşti,o plimbare pe înserat te va răcori şi destinde şi mai mult.

Ai mare grijă la efort!

Oricât de mult ai aşteptat această vacanţă,dacă urmează să ai un copil,nu e momentul să te avânţi în excursii lungi sau să urci la înălţimi mari. Încearcă să faci cât mai puţin efort. E mai bine pentru tine să cauţi destinaţii nu foarte îndepărtate,la care să ajungi în timp cât mai scurt,pentru că nici trepidaţiile mijloacelor de transport nu-ţi sunt benefice.

Sfat
Programează o vizită la ginecologul tău înainte să pleci în concediu şi cere-i părerea despre locul unde vrei să mergi în vacanţă şi despre transportul până acolo!