Unele celebrităţi, precum Marilyn Monroe, continuă să atragă alte vedete care au vrut să li se alăture în viaţa de apoi. Alţii, precum Jim Morrison, au scos la iveală ce a fost mai rău din fanii lor, cum ar fi profanare mormântului său sau ritualurile satanice. Pe de altă parte, zvonurile potrivit cărora Elvis Presley nu ar murit i-au făcut pe mulţi să creadă că l-au văzut în carne şi oase. Cei care cunosc cel mai bine aceste poveşti sunt cei care au grijă de mormintele artiştilor faimoşi, deţinătorii criptelor acestora.

O ceaţă de culoare roz învăluie mormântul lui Marilyn Monroe

Cunoscuta actriţa a murit în august 1962, din cauza unei aparente sinucideri prin supradozaj de droguri. După 3 zile, a fost înmormântată în cimitirul Westwood Village Memorial din Los Angeles, într-o criptă modestă. Fostul soţ, jucătorul de baseball Joe DiMaggio, a ales locul de veci, pentru că acolo se afla locul de odihnă al mamei-surogat a lui Monroe, Ana Lower, şi al tutorei, Grace Goddard. De asemenea, Westwood nu era un cimitir al celebrităţilor. DiMaggio a limitat numărul celor care au luat parte la înmormântare la o mână de amici, cei mai iubiţi dintre apropiaţii ei. De atunci, timp de 20 de ani, s-a îngrijit să nu-i lipsească de la mormânt trandafirii roşii, livraţi la de 3 ori pe săptămână.

S-au schimbat multe de la înmormântarea actriţei. Ultimul ei loc de odihnă a atras multe celebrităţi de-a lungul anilor, cum ar fi Dean Martin, Jack Lemon şi Frank Zappa. În 1992, Hugh Heffner a cumpărat mormântul de lângă Marilyn, hotărât să-ţi petreacă eternitatea alături de Marilyn. Richard Poncher, care deţinea cripta de deasupra ei, şi-a exprimat dorinţa de a fi îngropat cu faţa în jos, astfel încât s-o poată privi în viaţa de apoi.

Westwood Memorial Park nu este o atracţie turistică, de aceea nu există hărţi cu locurile exact ale criptelor celebrităţilor. Cu toate acestea, cripta lui Marilyn Monroe iese în evidenţă, mai ales că, uneori, este acoperită cu urme de ruj roşu lăsate de admiratori, cu flori şi jucării de pluş. De-a lungul anilor, mulţi vizitatori au spus că au văzut o ceaţă roz care îi învăluia mormântul. Unii au crezut că această ceaţă este spiritul ei, alţii au mărturisit că i-au văzut silueta în mai multe locuri din Los Angeles, în Brentwood, unde a murit, şi în Hotelul Hollywood Roosevelt, unul dintre locurile ei preferate.

Activităţi paranormale la mormântului lui Elvis Presley