Publicaţia a dezvăluit că un medic din New York, Jack Berdy, a introdus o nouă procedură numită Pokertox (combinaţie între cuvintele poker şi botox). Berdy a promovat această procedură estetică printre jucători, mai ales că jocurile de noroc sunt o adevărată industrie în Statele Unite, unde există 400 de cazinouri. Anual, aici se cheltuie miliarde de dolari. 

Având o Pokerface perfectă, jucătorii nu transmit adversarilor nicio emoţie şi niciun indiciu asupra cărţilor din mână, având, astfel, şanse mult mai mari de câştig. 

Jack Berdy a declarat pentru HuffPost că procedura sa ajută la minimizarea expresiilor faciale, inclusiv a celor inconştiente. "Unii jucători pot primi o carte care nu le place şi atunci, inconştient, îşi ridică sprâncenele. Putem injecta botox în anumite zone ale feţei şi putem astfel îngheţa aceste expresii faciale", a spus el. Injecţiile cu toxina botulinică blochează semnalele nervoase ale muşchiului în care substanţa a fost injectată, astfel încât muşchiul nu mai este capabil să se contracte. 

Interesant este că procedura respectivă poate şi să adauge anumite expresii faciale care să păcălească adversarii. "Putem, de asemenea, să punem botox în anumite zone pentru a face să pară că jucătorul are ceva de transmis, ceva care, de fapt, nu există. Astfel, îşi derutează adversarii de la masa de joc”, a dezvăluit medicul.

Deşi această procedură pare extremă, jucătorii consideră că merită să facă acest sacrifici dacă le oferă un avantaj în faţa concurenţei şi dacă îi ajută să câştige bani. Vestea bună este că efectele injectării cu botox durează maximum şase luni.

FOTO Shutterstock