Genova a exportat blugii în toată Europa, iar ţesătorii din oraşul franţuzesc Nimes au încercat să copieze pantalonii jean, fără rezultat însă. Tot ceea au putut face a fost să creeze un material care a devenit cunoscut ca denim, care provine de la „de Nimes”, adică din Nimes. Aceasta e provenienţa cuvintelor „jeans” şi „denim”, însă care este întreaga istorie a celor mai faimoşi pantaloni din lume?

Primii blugi cu îmbunătăţiri

În 1851, Levi Strauss a pelcat din Germania spre New York pentru a-l ajuta pe fratele lui la afacerea alimentară pe care o avea în desfăşurare. În martie 1853, Levi s-a mutat în San Francisco şi a deschis o filieră nouă acolo, pe care a numit-o Levi Strauss & Co., cu vânzare en gros.

Ţesătorul Jacob Davis a cumpărat material de la Levi şi a încercat să facă haine pe care să le vândă apoi în cantităţi mari. Numai că acele haine au început să se rupă pe la buzunarele pantalonului. S-a văzut, astfel, nevoit să întărească colţul buzunarelor cu bucăţi mici de metal, idee care a funcţionat şi pe care şi-a dorit să o înregistreze la OSIM-ul american.

Din păcate, n-a avut fondurile necesare pentru aşa ceva şi i-a propus şui Levi Strauss, în 1972, să înregistreze invenţia pe numele amândurora. Lui Levi i-a plăcut ideea şi, pe 20 mai 1873, el şi cel care avea să devină asociatul lui au primit brevetul nr. 139.121 de la autorităţile americane. După aceea, Levi l-a angajat pe Davis să supravegheze întreaga producţie a pantalonilor din fabrica lui.