Îngheţata este un amestec din lapte, smântână, zahăr şi din alte ingrediente care dau aromă şi savoare. Îngheţata este un desert preferat de sute de ani, iar popularitatea sa a dus la o serie de variante de îngheţată, precum: crema congelată, iaurt îngheţat sau versiuni non-lactate făcute din ingrediente, precum laptele de cocos sau laptele de migdale. Îngheţata pe cât este de delicioasă, pe atât este de bogată din punct de vedere istoric. Eşti curios să descoperi care a fost prima aromă inventată? Află din rândurile de mai jos!

Îngheţata la cornet, creată dintr-o întâmplare

Pentru mulţi oameni, îngheţata la pahar nu este o opţiune, cea la cornet fiind singura variantă preferată. Surprinzător este că acest mod de a consuma îngheţata a fost inventat pur şi simplu întâmplător. În anul 1904, la Târgul Mondial din St. Louis, la un stand se vindea îngheţată, iar la un alt stand vafe. Dintr-o glumă, doi bărbaţi au ajuns la o soluţie excelentă de a combina ambele gusturi pentru a-şi creşte vânzările. Ei au creat cornuri din vafe pe care le-au umplut cu îngheţată, iar de atunci toată lumea adoră acest tip.

Citeşte şi: Ce trebuie să ştii despre îngheţată. Cum citeşti eticheta şi ce sortiment să alegi ca să eviţi îngheţata cu substanţe toxice

Ciocolata sau vanilia, care a fost prima aromă inventată?