Scrisă sub pseudonimul Elizabeth Kendall, memoriile sunt în număr de 183 de pagini, potrivit Biography.com.

Totul a început în noaptea în care ea şi Ted Bundy s-au întâlnit într-un bar din Seattle în 1969, apoi cartea detaliază relaţia relaţia tulburătoare pe care a avut-o cu acesta şi se încheie cu apelurile sfâşietoare pe care Bundy i le-a făcut din închisoare înainte de moartea sa. Mai mult decât atât, memoriile ei se concentrează asupra unor aspecte precum dragoste şi vulnerabilitate, nu pe crimă. 

Ted Bundy a recunoscut, în cele din urmă, că a răpit, violat şi ucis 30 de femei din mai multe state americane în anii '70, deşi se speculează că numărul de victime era mult mai mare, aproape de 100. 

Întâlnirea de la bar 

Elizabeth Kloepfer se descrie, în memorii, ca fiind o mamă singură, timidă şi divorţată, care se luptă cu alcoolismul, când s-a mutat din Ogden în Seattle pentru a încerca să schimbe cursul vieţii ei nefericite. Voia cu disperare să fie iubită şi să se căsătorească din nou. În plus, îşi dorea un tată pentru fiica ei cea mică, Tina.

Şi-a găsit un loc de muncă ca secretară la Facultatea de Medicină a Universităţii din Washington. Într-o noapte, prietena ei i-a sugerat să angajeze o bonă pentru a ieşi să bea ceva împreună la un bar. Având în vedere situaţia financiară precară, totuşi a făcut asta, în cele din urmă. A încercat să scape de avansurile unui tip de la bar, iar atunci l-a văzut pe Ted Bundy stând singur. S-a apropiat de el şi, văzându-l trist, i-a spus: „Arăţi ca şi cum cel mai bun prieten a murit”. 

Cei doi au început să povestească. Conversaţia se desfăşura în mod natural, declanşându-se chimia între ei. Ted Bundy a petrecut seara la ea acasă, iar în scurt timp au devenit un cuplu. 

„I-am oferit lui Ted viaţa mea şi i-am spus: <<Iată. Ai grijă de mine>>. El a făcut-o în multe moduri, dar am devenit din ce în ce mai dependentă de el. Când am primit dragostea lui, eram deasupra lumii, iar când nu am primit nimic, m-am simţit un nimeni”, a povestit Elizabeth în carte. 

Relaţia rece-caldă pe care o avea cu Ted 

Spunea că sentimentele lui faţă de ea erau puternice, dar fără să aibă o bază de temelie: „Se întâmpla să ne înţelegem bine, iar apoi să mi se trântească uşa şi să mă aflu afară, în frig, până când Ted s-ar fi răzgândit şi m-ar fi lăsat din nou înăuntru. Îmi petreceam ore întregi încercând să îmi dau seama ce am făcut sau am spus greşit. Şi atunci, dintr-o dată, el era din nou un om cald şi iubitor şi simţeam iarăşi că avea grijă de mine”. 

O altă întâmplare are loc în februarie 1970, după ce Kloepfer i-a spus lui Bundy că vrea să-i spună „soţul ei”, mai degrabă decât „iubitul”. Au mers la tribunal, au împrumutat 5 dolari de la un prieten şi au obţinut o licenţă de căsătorie. Câteva zile mai târziu, înainte ca părinţii femeii să ajungă într-o vizită pe la ei, ea i-a cerut lui Ted să-şi mute lucrurile din apartament, temându-se că îi poate supăra pe părinţii ei, şi aşa destul de conservatori. Acest lucru l-a înfuriat pe Ted, iar ea îl aminteşte spunând:

„Dacă încă mai ţii cont de ceea ce cred părinţii tăi, atunci nu eşti gata să te căsătoreşti”. A luat licenţa şi a plecat.

Liz începe să-şi suspecteze iubitul în legătură cu dispariţiile unor femei 

Lucrurile au început să devină ciudate în anul 1974, după ce au apărut diferite reportaje despre crime şi violuri în zonă. Numele „Ted” şi Volkswagen”, maşina condusă de Ted, erau menţionate de martori. Însă, Elizabeth era în continuare sceptică şi reticentă în a crede că partenerul ei ar fi capabil de crimă.

Când ea încerca să-l întrebe despre anumite obiceiuri pe care le avea, ca de exemplu ţinea o unstensilă de tăiat carne pe birou sau purta mănuşi chirurgicale în buzunar, Ted imediat se folosea de farmecul lui şi îi spunea vorbe frumoase pe care orice femeia voia să le audă. 

În cele din urmă, Elizabeth a luat decizia de a merge la poliţie. Ei nu credeau că Bundy este criminalul, iar ea a rămas în relaţie cu el şi nu i-a spus niciodată că l-a pârât autorităţilor. 

Relaţia lor a început să răcească atunci când Ted s-a mutat în diferite zone pentru un loc de muncă. Se vedeau din ce în ce mai puţin, au început să se întâlnească şi cu alte persoane, dar au rămas mereu în relaţie. Scrisorile lui de dragoste şi apelurile, chiar şi din închisoare, o atrăgeau mereu de partea lui: Scrisorile lui Ted m-au făcut să mă simt iubită”, povesteşte ea în memorii. 

Când reportaje despre femei dispărute au apărut exact în locurile unde Ted spunea că are un loc de muncă, Elizabeth a fost din ce în ce mai convinsă că este implicat, aşadar a mers din nou la poliţie în 1975. De această dată, poliţiştii au luat măsuri. 

Mărturisirea tulburătoare a iubitului, din închisoare 

A doua zi în închisoarea din Florida, la ora două noaptea, Ted a sunat-o pe Elizabeth şi i-a spus că de fiecare dată când simţea că se transformă”, a încercat să stea departe de ea. Impulsul de criminal, însă, a fost mai puternic decât el. I-a mărturisit cum a încercat să o omoare într-o seară, închizând coşul şemineului pentru ca fumul să nu aibă unde să iasă şi acoperind cu un prosop crăpătura uşii. 

„Mi-am amintit bine seara aceea. Ochii îmi lăcrimau şi tuşeam. Am sărit din pat şi mi-am scos capul pe geamul cel mai apropiat. Apoi, am deschis toate ferestrele şi uşile şi am oprit focul cum am putut mai bine”. 

Credinţa, tot ceea ce i-a mai rămas lui Elizabeth 

Cei doi s-au despărţit definitiv, iar în 1979, Ted Bundy s-a căsătorit cu Carole Ann Boone căruia i-a dăruit o fetiţă, pe Rose, în 1982. De la despărţirea lor, ea a luptat împotriva alcoolismului, a vrut să fie mai aproape de oameni şi s-a concentrat mai mult pe credinţă. 

„Creşterea mea spirituală este extrem de importantă pentru mine acum. Încerc să-mi trăiesc viaţa în conformitate cu voia lui Dumnezeu. Mă rog în continuare pentru Ted, un om cald şi iubitor care se lasă condus de instinctul de a ucide”, a mai povestit femeia în memorii. 

FOTO Shutterstock.com