Jennifer Lopez, dată în judecată pentru furt

 
Alvin Gray-El susţine că Jennifer Lopez i-a furat formatul emisiunii. Acesta a deschis un proces impotriva cântăreţei şi a coregrafei Debbie Allen, care nu e implicată în emisiunea World of Dance. 
 
Alvin Gray-El susţine că formatul emisiunii a fost prezentat de el în 2009. Emisiunea lui se numea „Let’s Start the Dance”. Bărbatul susţine că a trimis ideea de emisiune prin fax către coregrafa Debbie Allen, in 2009.
 
Dar nu a primit niciodata răspuns înapoi. Bărbatul a înregistrat cu acte formatul emisiunii. Acum, după 7 ani, a descoperit că „World of Dance” se află în producţie la NBC. Jennifer Lopez este implicată în cadrul emisiunii.
 

Emisiunea World of Dance ar fi un plagiat

 
Alvin Gray-El ar fi contactat compania NBC pentru a le spune de plagiat. Dar nimeni nu i-a răspuns, niciodată. Acum, el a dat-o în judecată pe Jennifer Lopez pentru fabuloasa sumă de 6,5 milioane de dolari. Nimeni nu ştie de ce actriţa şi cântăreaţa e dată în judecată.
 
Conform Page Six, World of Dance a început ca o organizaţie, cu mult înainteea emisiunii. NBC a aflat de ei şi i-a prezentat ideea lui Jennifer Lopez. Cântăreaţa nu a susţinut niciodată ca ideea sau formatul emisiunii îi aparţin.