Jiaogulan, „planta nemuririi‟ care conţine antioxidanţi de 6 ori mai puternici decât ginsengul

2 jiaogulan jpg jpeg

Astăzi, cererea globală de tratare naturistă este în creştere, datorită numeroaselor câştiguri pe care tratamentele pe bază de plante le aduc asupra organismului. Jiaogulan este cunoscută în medicina populară pentru numeroasele proprietăţi benefice care depăşesc efectele multor superalimente.

Jiaogulan este o plantă căţărătoare, cultivată în Asia, utilizată în principal în regiunile muntoase din sudul Chinei şi nordul Vietnamului. Este cunoscută sub numele de „planta nemuririi‟, deoarece persoanele din China o consumă regulat pentru longevitate. Jiaogulan este considerată o plantă de prim rang, un adaptogen cu efecte antiinflamatori. Oferă protecţie hepatică şi consolidează glandele suprarenale. Planta conţine antioxidanţi de 6 ori mai puternici decât ginsengul şi luptă împotriva radicalilor liberi. Totodată, Jiaogulan este renumită pentru menţinerea sănătăţii cardiovasculare. S-a constatat că ajută la reglarea tensiunii arteriale, ajută la menţinerea nivelului de colesterol din organism şi protejează împotriva formării cheagurilor de sânge. Jiaogulan ameliorează simptomele de anxietate şi de stres, stimulează sistemul imunitar, ajută echilibrarea funcţiei hormonale şi protejează pielea de radiaţiile solare.

Cum o putem consuma

Dacă te-am convins de numeroasele beneficii ale acestei plante, află că nu trebuie să ajungi până în Asia pentru a te bucura pe deplin de calităţile sale. Ea se găseşte şi în magazinele naturiste, de la noi din ţară, sub formă de suplimente sau uscată pentru pregătirea ceaiului.

1 planta jiaogulan jpg jpeg

Este recomandată în special pentru oboseală, epuizare şi pentru un somn de bună calitate. Dacă alegi să îţi pregăteşti o infuzie, fierbe o lingură de frunze de Jiaogulan în 250 ml. de apă. Lasă să stea 10-15 minute. Apoi bea 1-2 căni pe zi. Dacă preferi suplimentele este recomandat să apelezi iniţial la medicul tău. El te va sfătui cu privire la modul corect de utilizare, în funcţie de nevoile şi de starea ta de sănătate.

Sursă foto: Shutterstock