Folosit încă din Grecia antică

Grecii îl utilizau ori de câte ori aveau probleme respiratorii sau când erau muşcaţi de şerpi ori înţepaţi de ţânţari. Mai mult,unele studii au evidenţiat faptul că acest tip de ulei creşte fertilitatea la femei. Are şi proprietăţi antibacteriene,fiind folosit şi ca tratament adjuvant în cazul candidozei. Inhalaţiile cu vapori de oregano reduc simptomele astmului,în timp ce masat pe piele alină durerile cauzate de artrita reumatoidă. Mai este util şi la îndepărtarea paraziţilor intestinali,dar şi la tratarea infecţiilor sinusurilor. Oregano are proprietăţi antioxidante,aşadar este un puternic stimulent pentru sănătate.


Citeşte şi:

Cum foloseşti condimentele în produsele cosmetice

4 condimente pentru o sănătate de fier


Aflam mai jos la ce este bun uleiul de oregano:

Cum foloseşti uleiul de argan

Doza maximă de oregano este de 100 de mg pe zi,în condiţiile în care uleiul conţine 65% substanţă activă carvacrol. La contactul cu limba uleiul produce o uşoară senzaţie de căldură,iar pentru a îndepărta gustul său puternic este nevoie să consumi apă sau sucuri.

Sub ce formă găseşti uleiul de argan

Uleiul de oregano se găseşte în stare simplă de ulei pur,dar este şi un ingredient des întâlnit în tincturi,ceaiuri sau capsule. Deşi nu este periculos pentru organism este recomandat să ceri sfatul medicului specialist înainte să începi să-l foloseşti,deoarece poate interacţiona cu alte medicamente.