Naturali sau artificiali, brazii împodobiţi completează decorul perfect de Sărbători. De la începutul lunii decembrie, pe reţelele de socializare apar fotografii cu sute de brazi, împodobiţi cu globuri, luminiţe şi decoruri speciale. Unii optează pentru bradul artificial pentru că este mai bogat din punct de vedere vizual şi mai uşor de împodobit, alţii îşi doresc unul natural, pentru a-i simţi parfumul în toată casa. Dacă te încadrezi în a doua categorie, specialiştii spun că trebuie să fii atent la un detaliu important pentru a te bucura în totalitate de el.

Cumpărăturile de brazi sunt experienţe vizuale. Oricine îşi doreşte un brad bogat, la dimensiunile perfecte, care să i se potrivească în casă. Dar, odată ce ai găsit un brad de Crăciun, cu dimensiunile ideale, trebuie să te asiguri că el nu va fi uşor atunci când îl vei ridica. Experţii spun că brazii care nu sunt voluminoşi şi grei, cel mai probabil nu au absorbit suficientă apă şi nu atât de sănătoşi, pe cât ne dorim să fie: „Dacă un copac este extrem de uşor, probabil nu va fi la fel de sănătos şi nu va trăi la fel de mult ca un copac mai greu, care este hidratat suficient‟, a subliniat expertul Justin Timm, pentru bestlifeonline.

De asemenea, specialiştii spun că atunci când alegi un brad natural, trebuie să te asiguri că ramurile exterioare ale copacului sunt moi la atingere şi că acele sale nu se vor desprinde uşor atunci când vei pune mâna pe ele. Un alt lucru pe care trebuie să îl verifici este prospeţimea. Un brad sănătos are parfumul puternic şi scoarţa netedă.

Ce să faci ca să reziste cât mai mult timp?