Viaţa amoroasă şi tumultoasă i-a umbrit adesea cariera de actriţă, însă Marilyn nu a renunţat la această profesie. Unii spuneau despre Marilyn că pe platourile de filmare era „o actriţă talentată‟, iar alţii o descriau drept „o persoană dificilă, cu care se lucra destul de greu‟. Care este, de fapt, adevărul? Era Marilyn profesionistă, complicată sau o persoană cameleonică? Iată ce spuneau colegii de platou despre ea!

Marilyn Monroe, „un copil pierdut”?

Actorul Robert Mitchum a cunoscut-o pe Marilyn înainte de transformarea ei într-o stea de cinema: „Era convinsă că nu era o fată drăguţă sau sexi”, îşi aminteşte Mitchum, potrivit Ranker. Câţiva ani mai târziu, cei doi au lucrat împreună la filmul „River of No Return”: „În acel moment, nu ştia cine îi este cu adevărat prieten. Marilyn era într-o atmosferă de agenţi, directori, jurnalişti şi părea a fi un copil pierdut”, a completat actorul.

Citeşte şi: Frank Sinatra a crezut mereu că Marilyn Monroe a fost omorâtă. Pe cine acuza

De asemenea, Jane Russel confirmă cele spuse de Robert Mitchum. El a lucrat cu Monroe în „Gentlemen Prefer Blondes‟  şi a spus despre ea că: „Era o fată drăguţă şi mai târziu am descoperit că era timidă şi sensibilă‟. Totodată, Russel a fost cel care a ajuta-o pe Marilyn să îşi depăşească temerile: „Când au început filmările, am descoperit că era nervoasă şi că nu îşi dorea să meargă pe platou. În cele din urmă, m-am dus în dressingul ei şi i-am spus: Iubito, vino pe platou cu mine acum, avem doar câteva minute la dispoziţie. Nu era deloc o blondă proastă”, a spus actorul.