Datorită conţinutului de acid citric,calciu,magneziu,potasiu,cupru,fosfor,seleniu,sodiu şi de fier,lămâia este unul dintre cele mai bune „medicamente” naturale.

Alungă mătreaţa

Pentru uz extern,sucul de lămâie este ideal pentru femeile care au probleme cu scalpul. Astfel,timp de câteva săptămâni,după spălare,trebuie să-ţi clăteşti părul cu sucul de la o lămâie şi vei scăpa de mătreaţă.

Soluţie antiacnee

Zeama de lămâie este eficientă şi în tratarea acneei şi a punctelor negre. Nu trebuie decât să storci zeama şi o aplici pe faţă,pe zonele afectate,timp de aproximativ un sfert de oră,după care clăteşti bine cu apă călduţă. Este bine ca tratamentul să fie făcut timp de o săptămână,seara,înainte de culcare.

Lămâia este la fel de eficientă şi când suferi din cauza unei înţepături de insecte! Aplici  suc de lămâie pe locul inflamat,pentru a reduce durerea şi să previi iritarea pielii.

Leac şi pentru unghii

În caz că ai unghiile galbene le poţi ţine seara,câte cinci minute,în zeamă de lămâie cu sare şi se vor albi. Lămâia este de mare ajutor şi dacă ai unghii care se exfoliază.

Ţii mâinile câte 10-15 minute în suc de lămâie,în fiecare dimineaţă şi seară,timp de două săptămâni.