Ingrediente 

  • 12-14 foi pentru lasagna
  • 500 g brânză
  • ulei
  • 2 căţei de usturoi zdrobiţi
  • 1 ceapă tocată
  • 3-4 ardei graşi, tocaţi
  • parmezan ras, după preferinţă
  • 1 morcov tocat
  • cimbru, după gust
  • 2 dovlecei
  • 200 g brânză Cheddar, tăiată fâşii
  • 1 legătură pătrunjel tocat
  • ceapă verde tocată, după gust
  • 700 g roşii descojite, mărunţite
  • sare
  • piper

Mod de preparare 

Fierbi foile de lasagna 5 minute în apă cu sare şi o linguriţă de ulei. Le scurgi bine şi le laşi să se usuce. Amesteci brânza mărunţită, din care păstrezi 100 g, cu ardeii graşi, morcovul, pătrunjelul şi ceapa verde. Potriveşti de gust cu sare şi piper. Aşezi pe fiecare foaie de lasagna o bucată subţire de dovlecel, tăiată pe lung şi o felie de brânză Cheddar.

Umpli foile cu 1-2 linguri din compoziţia cu brânză, apoi formezi rulouri pe care le aşezi într-o tavă unsă cu puţin ulei. Sotezi ceapa cu usturoiul 3-5 minute, apoi le combini cu roşiile descojite şi mai ţii pe foc încă 2-3 minute, amestecând din când în când. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Torni sosul în tavă şi presari brânza păstrată şi parmezanul. Dai la cuptorul încins 20-25 de minute. Serveşti cu crenguţe de cimbru.

FOTO Shutterstock.com