Primăvara este anotimpul în care natura revine la viaţă. Insectele se trezesc şi ele si trec la polenizat, acţiune în urma căreia noi ne alegem cu legume şi fructe toată primăvara şi vara. Îţi prezentăm o listă de legume pe care trebuie să le consumi cât mai des.

Legume de primăvară - ce alimente treci pe listă

  • urzici
  • leuştean
  • leurdă
  • untişor
  • rucola românească (frunze de păpădie)
  • lobodă
  • spanac
  • salată verde
  • usturoi verde
  • ceapă verde
  • mărar
  • lăptucă
  • mentă
  • corcoduşe verzi
  • mere verzi
  • ridichii roşii

Legume de luna mai

  • roşii
  • castraveţi
  • vinete
  • ardei
  • ţelină
  • morcovi
  • ceapă
  • mazăre
  • fasole verde
  • sfeclă roşie
  • păstârnac
  • gulii
  • rozmarin
  • flori de soc
  • busuioc
  • muguri de brad

Citeşte şi: Trucuri pentru eliminarea pesticidelor din fructe şi legume

Fructe de mai

cireşe de mai

caise timpurii

mere

corcoduse coapte

pere

căpşune

zmeură

Citeşte şi: Aşa incluzi mai multe legume în dietă

Sursa: healthy.kudika.ro