Legumele şi fructele cu amidon păstrează silueta

1 77684 original jpg jpeg

Despre alimentele cu amidon circulă o mulţime de mituri. Unii spun că acesta este bun pentru siluetă, alţii că, dimpotrivă, îngraşă. Acest carbohidrat este însă unul sănătos şi aduce mai rapid senzaţia de saţietate.

Cartofii reglează tranzitul intestinal

Cartoful este o sursă foarte bună de polizaharide, adică de amidon. Acesta, în stare crudă, este greu de digerat, de aceea, se recomandă pregătirea lui termică. O mică parte din amidonul ingerat nu se digeră în intestinul subţire, ci trece în colon. Amidonul rezistent la digestie reglează tranzitul intestinal. Un cartof de mărime medie oferă aproximativ 100 de calorii, deci poate face parte din meniul unei cure de slăbit.

Orezul se asimilează rapid

Este un aliment ce conţine cea mai mare cantitate de amidon dintre toate cerealele. Amidonul din orez este depozitat în cereală sub formă de granule foarte mici (2-10 microni, de 20 de ori mai mici decât cele prezente în bobul de orz şi de 70 de ori mai mici decât cele din cartof), care, ajunse în stomac, se distribuie mai bine pe suprafaţa pereţilor gastrici, putând fi uşor atacate de sucurile gastrice. În acest fel, asimilarea amidonului este mai rapidă. Persoanele supraponderale trebuie să consume orez fiert, fără condimente, sare sau zahăr.

Bananele verzi aduc saţietate

Bananele verzi sunt o altă sursă excelentă de amidon. Sunt mai puţin apreciate pentru gustul lor decât bananele bine coapte, însă sunt mai eficiente în creşterea metabolismului şi în arderea grăsimilor. Doza zilnică recomandată de amidon rezistent este de 20 grame, iar o singură banană verde asigură 25% din aportul acestui nutriment important. Bananele verzi induc rapid starea de saţietate şi inhibă apetitul. Astfel, sunt recomandate pentru consum în curele de slăbire. De asemenea, amidonul din bananele verzi ajută la eliberarea unui hormon care stimulează arderea eficientă a grăsimilor.

Lintea elimină toxinele

Este bogată în proteine şi amidon şi este o sursă bună de vitamina B. Consumul de linte îmbunătăţeşte şi menţine sănătatea cardiacă, combate fluctuaţiile de zahăr din sânge care pot duce la diabet sau la scăderea energiei şi oferă o sănătate digestivă mai bună. Lintea conţine atât fibre solubile cât şi insolubile, ceea ce duce la senzaţia de saţietate, ajutând la eliminarea reziduurilor, a grăsimilor şi toxinelor în exces din corp.



Recente

5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg
Job jpg