Alimente pe care cardiologii nu le recomandă. Evită-le și ai grijă de inima ta!

Să ai grijă de sănătatea inimii tale nu este deloc o sarcină ușoară - pe lângă exercițiile fizice regulate, adoptarea unor obiceiuri bune în stilul de viață și controalele medicale periodice, este necesară și o dietă sănătoasă. Ce alimente trebuie să eviți pentru a-ți menține inima sănătoasă?

image

Pentru a-ți proteja inima, este să introduci în dieta ta câteva alimente care o ajută să fie sănătoasă, așa cum sunt: nucile, peștele, avocado, ovăzul, ciocolata neagră sau fructele de pădure. 

Citește și: Dieta pentru o inimă sănătoasă. Ce alimente să consumi zilnic

La polul opus, pe lista alimentelor „interzise‟, se află mâncărurile bogate în grăsimi. Acestea pot crește nivelurile de colesterol, care îngreunează circulația sângelui și funcționarea corectă a inimii. În categoria mâncărurilor grase intră cartofii prăjiți, care sunt pregătiți adesea într-o cantitate mare de ulei. De obicei, cartofii prăjiți conțin și multă sare, despre care știm că, dacă este consumată în exces, crește riscul de boli de inimă și de accidente vasculare cerebrale. Nici chipsurile nu sunt recomandate, deoarece acestea conțin grăsimi saturate și multă sare. Totuși, dacă ai poftă de cartofi, încearcă-i pe cei fierți sau pe cei pregătiți la cuptor! Cartofii dulci reprezintă o variantă sănătoasă. 

Mezelurile sunt dăunătoare pentru inimă, iar asta, mai ales, din cauza cantității mari de sare. De obicei, mezelurile conțin de 11 ori mai multă sare decât carnea pregătită în casă, dar și mulți aditivi. Mare atenție, deoarece multă sare conțin și alimente ca: murături, sos de soia, conserve, hot dog sau măsline!

Nici lactatele grase nu sunt bune pentru inimă, deoarece au în compoziție grăsimi saturate, care cresc nivelul de colesterol și șansele de a dezvolta boli de inimă. Totuși, nu este nevoie să renunți în totalitate la brânză, ci să alegi variantele light și să le consumi cu moderație!

Citește și: Intoleranța la lactoză. Ce este și cum se tratează deficitul de lactază 

Nocive pentru sănătatea inimii sunt și sucurile carbogazoase, care nu îi aduc organismului un aport de vitamine și minerale. Mai mult, o singură cutie cu suc poate să conțină până la 10 lingurițe de zahăr, despre care se știe că poate crește riscul de boli cardiace. Deși par a fi sănătoase, bogate în zahăr sunt și alimentele din comerț, precum: batoanele de cereale tip granola, sosurile pentru mâncăruri și salate (ketchup, pesto, muștar, pastă de tomate, sosurile pentru pizza sau paste etc.), supele instant, cafeaua cu topping, fresh-urile de fructe, pâinea albă, covrigii și biscuiții.  

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg