Alimentul cu vitamina C care previne îmbătrânirea prematură şi reduce durerile articulare

Colagenul este o proteină esențială care contribuie la elasticitatea și fermitatea pielii, la întărirea articulațiilor. Odată cu înaintarea în vârstă, producția naturală scade, ceea ce duce la apariția ridurilor și disconfort articular. Un anumit aliment poate contracara aceste efecte!

image

Experții în sănătate sugerează că alimentele bogate în elemente nutritive care stimulează producția de colagen pot o strategie importantă pe măsură ce înaintezi în vârstă, pentru a evita efectele negative ale reducerii de colagen. Printre aceste opţiuni, gemul de mere se remarcă drept o alternativă practică şi eficientă pentru îngrijirea corpului. Mărul este un aliment recunoscut de experții în sănătate, având în vedere multiplele sale efecte benefice pentru organism, deoarece produce colagen în mod natural. Verifică ce beneficii îţi aduce acest superaliment și de ce ar trebui să-l introduci în dieta de zi cu zi sub diverse forme!

Merele neutralizează radicalii liberi și favorizează regenerarea celulară

Chiar dacă pare un simplu desert, gemul de mere are ingrediente bogate în antioxidanți și compuși care promovează producția de colagen. Consumat proaspăt, mărul creşte aportul de vitamina C, flavonoide care neutralizează radicalii liberi și favorizează regenerarea celulară, în timp ce gelatina, pe care o poți folosi la prepararea gemului de mere, oferă colagen hidrolizat în mod natural, ideal pentru îmbunătățirea sănătății pielii, părului și unghiilor.

Te-ar mai putea interesa: Planta longevității te face să arăţi mai tânăr. Uite cum s-o foloseşti!

Cum să faci jeleu de mere

În cele ce urmează, îţi dăm toate detaliile de care ai nevoie pentru a face gem de mere.

Ai nevoie de două mere, o lingură zeamă de lămâie, două căni de apă, o jumătate de cană de miere, două linguri gelatină si școrțișoară, opţional.

Cureți merele de coajă și le tai cubuleţe. Conform reţetei Cronista, aduci apa la punctul de fierbere, adaugi merele şi le fierbi la foc mic până se înmoaie. Pasezi merele cu un blender. Separat, hidratezi gelatina în puţină apă rece pentru aproximativ cinci minute, apoi o încălzeşti şi amesteci până când se dizolvă complet. Adaugi gelatina în sosul de mere împreună cu zeama de lămâie, mierea şi scorţişoara, apoi omogenizezi. Torni preparatul în borcane și-l păstrezi la rece.

Vezi şi: Întinereşti mâncând. Alimente cu retinol, vitamina care întârzie îmbătrânirea

Introducerea acestei gelatine în dieta ta obișnuită este o modalitate simplă și gustoasă de a menţine starea de bine a pielii și a articulațiilor. Aceste preparat este natural și accesibil, un aliat excelent pentru a stimula producția de colagen în timp ce te bucuri de un desert hrănitor.

FOTO: Shutterstock



Recente

Tort de bezea  Sursa foto shutterstock 1717705807 jpg
shutterstock 1926666809 jpg
shutterstock 2182507759 jpg
Paste cu somon si sos pesto  Sursa foto shutterstock 2072087981 jpg
shutterstock 459134560 jpg
shutterstock 1909404049 jpg
shutterstock 2489033395 jpg
shutterstock 2401524207 jpg
b038ea69 ee3f 0217 15a6 d6e5ff90b47d jpg
Tort cu crema de branza, caramel si alune  Sursa foto shutterstock 2174052631 jpg
Bucura te de un zambet perfect cu fatete dentare  Pretul tratamentului un motiv in plus jpg
Activitati care iti reduc varsta biologica  Sursa foto shutterstock 2158025595 jpg
Ciorba de perisoare de curcan  Sursa foto shutterstock 2396590307 jpg
shutterstock 2165596469 jpg
ClickPentruFemei (2) (4) jpg
Tarta cu merisoare si bezea  Sursa foto shutterstock 223955176 jpg
oțet de mere  foto   Shutterstock jpg
Cum maresti eficienta suplimentului de Omega 3 Sursa foto Pixabay  pills 3151089 1280 jpg
Supa de fasole  Sursa foto shutterstock 1036463935 jpg
mănuși  foto   Shutterstock jpg