Cele mai ineficiente exerciţii pentru subţierea taliei. De ce sunt inutile şi cu ce să le înlocuieşti?

Dacă vrei să slăbeşti, ai la dispoziţie zeci de exerciții care te ajută să arzi calorii, să-ţi tonifici musculatura şi să obţii rezultatele dorite. Cu toate acestea, de multe ori exercițiile ineficiente sunt cele mai populare. Vezi cu ce ai putea să le înlocuieşti!

image

În cele ce urmează, vei afla care sunt câteva dintre cele mai ineficiente exerciții pentru a pierde grăsimea din zona abdominală, potrivit Eatthis. Aceste exerciţii se întâmplă să fie şi unele dintre cele mai populare. Descoperă ce exerciții alternative sunt mai bune, chiar dacă sunt subestimate!

Exerciţiile pentru antebrațe

Dacă vrei să arzi mai multe grăsimi, vizează simultan mai multe grupuri musculare mari pentru a obţine schimbarea dorită. Izolarea unui mușchi mic de la nivelul brațelor nu va arde multe calorii. Ar ajuta mai mult o bară de tracțiuni. Cu palmele îndreptate spre tine, începe prin a strânge omoplații şi trage-te în sus. Dacă folosirea greutății corporale este prea grea, foloseşte o bandă de exerciții.

Ridicările pe vârfuri

Cu excepția cazului în care încerci să fii culturist, există puține motive să-ți lucrezi doar gambele. Este un exercițiu care nu oferă corpului ceea ce are nevoie pentru a pierde grăsimea peste tot, iar, dacă vrei să slăbești, probabil că oricum nu vrei gambe mai mari.

Încearcă un sprinter step-up, care antrenează întreaga musculatură a picioarelor. Pui un picior pe o cutie, o bancă sau o treaptă de scară. Te împingi în acest picior şi ridici cât mai mult genunchiul de la piciorul opus, apoi cobori. Repeţi mişcările cu piciorul opus.

Abdomenele

Exerciţiile abdomene te obligă să ai o postură proastă, cu gâtul înainte, umerii aduşi în faţă și coloana vertebrală flectată. Cercetările arată că abdomenele pun presiune pe spate, pe coloana vertebrală.

Te-ar mai putea interesa: Exerciţii care refac abdomenul după naştere. Aşa vei scăpa de surplusul de grăsime!

În schimb, ai putea folosi o roată abdominală pentru a menține o postură bună pe tot parcursul exerciţiilor. În timp ce te aşezi pe ambii genunchi, apucă roata abdominală, încordează muşchii andominali, menţine braţele drepte și împinge înainte, atât cât poţi, urmând să revii la poziţia de pornire.

Aplecările în lateral

Şi exerciţiile de aplecare în lateral izolează doar câțiva mușchi și-ți îndoaie prea mult trunchiul, ceea ce poate pune mai multă presiune pe coloana vertebrală și pe spate, mai ales dacă foloseşti şi gantere.

Vezi și: Cele mai eficiente exerciții pentru fesieri cu personalitate

Înlocuieşte-le cu plank sau scândura laterală şi corzi ori bandă elastică, care vizează întreaga zonă mediană și adaugă o mișcare suplimentară pentru arderea mai multor calorii. Întinde-te pe o parte și așează-ți antebrațul pe sol, perpendicular pe corp. Ține corpul drept, fesierii strânși și umerii trași înapoi. Cu brațul opus, apucă un mâner de coardă elastică și trage în sus, în timp ce îţi ții corpul rigid.

FOTO: Shutterstock