Eşti gata să ţii dietă de slăbit? Vezi cât este bine să slăbeşti într-o lună ca să nu te îmbolnăveşti!

Nutriționiştii dezvăluie cât ar fi benefic să slăbeşti în 30 de zile, fără a risca să-ţi faci mai mult rău din dorinţa de a arăta mai bine. Află şi care sunt urmările unei pierderi rapide în greutate!

image

Când îţi propui să slăbeşti, este posibil să te tenteze să scapi de mai multe kilograme decât ar fi sănătos. O revizuire totală a stilului de viață este benefică, dar are dezavantajul de a nu rezista în timp din cauza provocărilor prea mari. Multe persoane preferă să adopte o dietă strictă pentru o perioadă limitată de timp, cum ar fi o lună, pentru a apoi să revină la stilul de viaţă obişnuit, nesănătos. Ideal ar fi ca stilul de viaţă nou adoptat să se menţină pentru a putea slăbi cât puţin, în timp mai lung, la fel cum treptat s-au adunat şi kilogramele în plus. Totuşi, rămâne întrebarea: cât ar fi bine să pierdem în greutate într-o lună?

Cât este sănătos să pierzi în greutate în primele 30 de zile de schimbare a stilului de viaţă?

Numărul de kilograme pe care este benefic să-l pierzi într-o lună va depinde de vârstă, greutate, deficit de calorii, exercițiile fizice pe care le faci. Potrivit Womanandhome.com, cei cu o greutate inițială mai mare vor arde în mod natural mai multe calorii în timpul exercițiilor fizice intense, așa că le va fi mai ușor să rămână într-un deficit de calorii pentru a pierde în greutate peste o lună.

O rată sigură și durabilă de pierdere în greutate este între unul şi patru kilograme după cum explică antrenorul personal Amanda Place. Când folosim termenul de slăbit ar trebui să ne referim la pierderea în grăsime, deoarece pierderea în greutate se referă doar la numărul de pe cântar. Acesta este alcătuit din mușchi, apă, țesuturi, organe, oase. Este o distincție care explică de ce este atât de important să slăbești încet. Dietele restrictive pot oferi rezultate pe termen scurt. De multe ori este vorba despre pierdere de lichide sau o reducere a masei musculare, care va reveni imediat când revii la alimentaţia de dinaintea dietei.

Vezi și: Ai început o nouă dietă? Evită și aceste obiceiuri care îți pot sabota procesul de slăbit!

Experții recomandă trecerea la un deficit caloric care presupune arderea mai multor calorii decât consumi în fiecare zi. Arderea suplimentară a caloriilor se face prin mişcare.

De ce nu este bine să slăbești prea repede?

Procesul de schimbare a dietei și a obiceiurilor de exerciții fizice va fi mai plăcut și mai ușor de gestionat dacă nu te grăbeşti să slăbeşti. Cu mai puține schimbări drastice, este mai puțin probabil să simți că eşti privat de anumite părți ale vieții tale, cum ar fi socializarea. De asemenea, te vei trezi că îți schimbi obiceiurile și pe termen lung, ceea ce înseamnă că progresul tău va continua și va rezista testului timpului.

Te-ar mai putea interesa: Cum să slăbeşti doar prin… mers. Ponturi să creşti eficienţa metodei

„Scăderea în greutate durabilă se concentrează pe realizarea unor schimbări treptate și realiste în dieta și stilul tău de viață. Această abordare are mai multe șanse să ducă la rezultate de durată, deoarece încurajează obiceiurile sănătoase pe care le poți menține în timp. Dietele drastice duc adesea la o pierdere rapidă în greutate, urmată de o revenire rapidă odată ce se reia tiparele normale de alimentație”, explică antrenorul personal Amanda Place.

Un alt motiv pentru a face schimbări mici în stilul de viață este impactul pe care îl are slăbirea asupra masei musculare. Dietele drastice pot provoca pierderea de masă musculară în locul pierderii de grăsimi. Rezultatul constă în încetinirea metabolismului.

FOTO: Shutterstock