Tăierea părului chiar îl face să crească mai repede sau este un simplu mit? Ce spune stilistul

Încă din copilărie am auzit că tăierea părului este o strategie bună, care îl ajută să crească mai repede. Chiar ajută acest sfat transmis din generație în generație? Iată ce răspunde un hairstylist! 

image

În lume, există foarte multe mituri despre frumusețe. Poate că ai auzit că folosirea lamei de ras modifică grosimea firelor de păr, însă acest lucru nu este adevărat. Așa cum nu este nici că pasta de dinți te va scăpa de coșuri sau că dormitul cu părul ud îți va provoca dermatită și mătreață. Așadar, tăierea părului îl face să crească mai repede? 

Citește și: George Clooney a renunțat la frizer acum 25 de ani. Cum reușește să-și facă singur o tunsoare fără cusur?  

Mit sau realitate: tăierea părului îl face să crească mai repede? 

Dacă vrei să ai un păr frumos, este bine să tunzi regulat, însă această acțiune nu te va ajuta să ai o podoabă capilară mai lungă. Cel puțin, asta spune stilistul Sara DesGeorges: „Tăierea părului nu modifică viteza cu care crește părul. Da, îl poate face să arate mult mai sănătos, dar nu o să crească”, a explicat specialistul pentru „The List”. 

De ce este bine să îți tunzi părul și la ce interval de timp să o faci 

Este bine să îți tunzi părul regulat, deoarece podoaba capilară va avea mai mult volum și un aspect mult mai sănătos. Potrivit stilistului Sara DesGeorge este bine ca la câteva luni să ajungi la salon pentru o simplă operațiune de tăiere a vârfurilor. „Acest lucru va ajuta părul să crească într-un ritm sănătos și să fie frumos”, punctează Sara DesGeorges. 

Poate vrei să citești și: Evită aceste 5 substanțe din șampoane! Nici unele ingrediente naturale nu sunt văzute bine de experți 

De asemenea, „Cosmopolitan” informează că persoanele cu părul scurt trebuie să ia în considerare tăierea părului la o lună, deoarece această acțiune va ajuta la coafarea sa mult mai ușoară. 

Pentru părul mediu și părul lung, se recomandă tăierea părului la fiecare șase-opt săptămâni. În cazul părului ondulat, stilistul Leigh Hardges recomandă un interval de timp între 6-12 săptămâni, în timp ce părul vopsit trebuie tăiat între tratamentele de colorare. 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg
Maini tinand un pahar cu apa jpeg
haine  jpg
pliculețul de ceai  sursa   Shutterstock jpg