Desertul zilei. Cremșnit cu frişcă

Dintre prăjiturile cu frişcă se distinge cremşnitul, unul dintre deserturile copilăriei multora dintre noi. Încearcă şi tu această reţetă pentru a te bucura de gustul deosebit al unui preparat dulce, uşor şi cremos!     

image

Un desert tipic european cum este cremşnitul este ideal să fie servit imediat sau în ziua în care l-ai preparat. Cu toate acestea, poți păstra prăjitura rămasă, la frigider, într-un recipient închis ermetic timp de trei sau patru zile. Foile se vor înmuia, dar va fi delicioasă şi aşa.

Originea reţetei de cremşnit este necunoscută. Cel mai probabil este un preparate dulce german sau austriac, deoarece numele Cremeschnitte este german. Este popular în toată Europa Centrală și de Est. Chiar există un oraș mic în Croația numit Samobor (aproape de capitala Zagrebului), care este renumit pentru acest desert, denumit Kremsnita.

Ingrediente

1 pachet aluat foitaj

500 ml lapte

2 plicuri zahăr vanilat

4 ouă

4 albușuri

175 g zahăr

80 g făină

250 ml smântână pentru frişcă

1 plic întăritor pentru frişcă

zahăr pudră, pentru decor

Te-ar mai putea interesa: Gogoşele cu frişcă. Vezi câte alte deserturi poţi face cu aluatul acestor gogoşi!

Mod de preparare

Amesteci laptele dat într-un clocot, în prealabil, cu zahărul vanilat și le lași deoparte, acoperite, 15 minute. Freci ouăle întregi cu zahărul și făina, apoi încorporezi, treptat, laptele. Pui pe foc mic și amesteci continuu. Când începe să se îngroașe, freci energic. Iei crema de pe foc și adaugi albușurile bătute spumă tare. Amesteci rapid și o lași puțin la răcorit.

Vezi şi: Desert fără coacere. Prăjitură cu biscuiţi, cremă de vanilie şi frişcă

Tai aluatul foitaj pe jumătate. Întinzi prima bucată, o înțepi din loc în loc și o coci într-o tavă tapetată. Întinzi a doua bucată și o tai în pătrate pe care, de asemenea, le înțepi și le dai la copt. La final, pe foaia întreagă întinzi crema călduță.

Mixezi smântâna pentru frişcă şi înglobezi întăritorul. Întinzi frişca peste crema răcită complet, apoi le acoperit cu aluatul tăiat în pătrate. Dai prăjitura la rece peste noapte sau cel puţin trei ore, iar, la servire, o porţionezi şi o acoperi cu zahăr pudră.

FOTO: Shutterstock



Recente

Tort de bezea  Sursa foto shutterstock 1717705807 jpg
shutterstock 1926666809 jpg
shutterstock 2182507759 jpg
Paste cu somon si sos pesto  Sursa foto shutterstock 2072087981 jpg
shutterstock 459134560 jpg
shutterstock 1909404049 jpg
shutterstock 2489033395 jpg
shutterstock 2401524207 jpg
b038ea69 ee3f 0217 15a6 d6e5ff90b47d jpg
Tort cu crema de branza, caramel si alune  Sursa foto shutterstock 2174052631 jpg
Bucura te de un zambet perfect cu fatete dentare  Pretul tratamentului un motiv in plus jpg
Activitati care iti reduc varsta biologica  Sursa foto shutterstock 2158025595 jpg
Ciorba de perisoare de curcan  Sursa foto shutterstock 2396590307 jpg
shutterstock 2165596469 jpg
ClickPentruFemei (2) (4) jpg
Tarta cu merisoare si bezea  Sursa foto shutterstock 223955176 jpg
oțet de mere  foto   Shutterstock jpg
Cum maresti eficienta suplimentului de Omega 3 Sursa foto Pixabay  pills 3151089 1280 jpg
Supa de fasole  Sursa foto shutterstock 1036463935 jpg
mănuși  foto   Shutterstock jpg