Pont pentru masa de seară: pește pane
Prepararea meselor de seară de la finalul săptămânii de lucru este o provocare pentru tine? Îţi oferim o reţetă rapidă de peşte pane pentru care ai nevoie de doar cinci-şase ingrediente de bază!

Peştele este o sursă excelentă de acizi grași Omega-3 care pot să prevină riscul de boli de inimă, prin reducerea nivelurilor de grăsimi din sânge și combaterea inflamației. Este recomandat să mănânci pește de două ori pe săptămână, mai ales după vârsta de 40 de ani, prin urmare poţi pune în practică şi reţeta de mai jos!
Dacă vrei să încerci ceva diferit, foloseşte pentru crusta de peşte pane făină, bere, un vârf de cuţit de praf de copt şi un albuş bătut spumă, apoi trece peştele prin aluatul obţinut şi pune-l în ulei încins. Odată ce berea intră în uleiul fierbinte, bulele sale de aer ies şi se creează o extindere a aluatului. De aceea, se formează o crustă cu o textură poroasă, asemănătoare dantelei, care se rupe cu ușurință de la prima mușcătură.
Pe de altă parte, în interior, carnea sau legumele, după caz, continuă să se gătească într-un ritm normal, fără să se ardă sau să se usuce. Deoarece alcoolul se evaporă și mai repede decât apa, nu durează mult până când aluatul de bere se gătește. Nu numai că reduce timpul de gătire, dar eviți și gătirea excesivă a preparatului.
Ingrediente pentru două porţii
500 g pește file
2 ouă
40 g făină
40 g pesmet
sare
piper
2 căței de usturoi
ulei, pentru prăjit
Te-ar mai putea interesa: Budincă de paste cu ton
Mod de preparare
Tai peștele cubulețe și-l ștergi bine cu un prosop de hârtie. Condimentezi bucățile de pește cu sare și piper, după gust. Feliezi cățeii de usturoi curățați. Încingi uleiul, adaugi usturoiul, îl lași un minut în ulei, apoi îl scoți.
Vezi și: Crochete de cartofi cu mozzarella. Gustările de peste zi au farmec
Bați ouăle și pui în farfurii separate făina și pesmetul. Treci peștele prin făină, apoi prin ou și apoi prin pesmet. Îl rumenești pe ambele părți în uleiul încins, apoi îl scoți pe șervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
FOTO: Shutterstock