Vinete în sos de roșii picant. Reţeta care îți salvează cina

În aproximativ o oră, vei termina de pregătit acest preparat cu vinete și sos de roșii picant, ideal pentru cină. Dacă nu preferi gustul iute, poți renunța la ingredientul care îi conferă iuțimea, sosul Worcestershire.

image

Ingrediente pentru două porţii

1 vânătă mare

250 ml sos de roșii

1 ardei

1 ceapă

3-4 roșii cherry

sare

piper

oregano

sos Worcestershire

150 g mozzarella

cepșoară

40 ml ulei

Vezi și: Budincă de vinete

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 230 °C. Tai vânăta felii de un centimetru, le sărezi pe ambele părți și le lași 20 de minute, pentru a ieși amăreala, apoi le ștergi cu un șervet de hârtie.

Le ungi cu ulei, le condimentezi cu sare și piper, după gust, și le așezi într-o tavă tapetată. Le coci 10-12 minute, apoi le scoți.

Toci ceapa și ardeiul și le călești în ulei trei-patru minute. Combini sosul de roșii cu sare, piper, oregano și sos Worcestershire, după gust. Adaugi sosul peste legumele din tigaie și mai lași să clocotească două minute.

Te-ar mai putea interesa: Reţetă de post. Chiftele de vinete

Pui un strat de sos de roșii într-o tavă, apoi vinetele, un nou strat de sos de roșii și mozzarella rasă. Dai tava la cuptor alte 15 minute, la 170 °C. Servești cu cepșoară tocată și roșii cherry feliate.

FOTOȘ Shutterstock