Schimbările care au loc după vârsta de 40 de ani. Modificarea vocii, una dintre ele

Odată cu împlinirea vârstei de 40 de ani, în organism apar unele schimbări. Este important să știi cu ce modificări te poți confrunta în această perioadă nouă din viața ta. 

image

După împlinirea vârstei de 40 de ani, atât femeile, cât și bărbații pot să experimenteze anumite schimbări importante. 

Una dintre aceste schimbări este modificarea vocii. În timp, corzile vocale își pierd flexibilitatea și elasticitatea, ceea ce determină ca vocea femeilor să fie mai slabă, iar cea a bărbaților mai groasă. De asemenea, după această vârstă, te poți confrunta cu dificultăți la înghițirea alimentelor, deoarece pot să apară slăbiciuni la nivelul mușchilor gâtului. 

Citește și: Afecțiuni pe care trebuie să le iei în serios odată cu înaintarea în vârstă 

Începi să scazi în înălțime

Din cauza pierderii densității osoase și a masei musculare, după vârsta de 40 de ani poți să începi să scazi în înălțime. Ritmul variază în funcție de sex (femeile sunt mai predispuse) și de stilul de viață pe care îl ai. Totodată, acest proces poate fi mai accelerat după vârsta de 70 de ani. Limitarea consumului de alcool și cafea, precum și dieta echilibrată ar putea ajuta la prevenirea sa.  

Căderea părului 

Pe măsură ce îmbătrânim, părul poate să înceapă să piardă din volum și grosime. În unele cazuri, rărirea părului este provocată de modificările hormonale, poate fi ereditară sau legată de deficiențe de nutrienți. De asemenea, procesul albirii părului începe în mod natural după vârsta de 40 de ani. 

Citește și: Cele mai comune deficiențe nutriționale. Ce se întâmplă când îi oferi organismului tău prea puține substanțe nutritive 

Vedere mai slabă 

Consultul unui oftalmolog este necesar, mai ales, după această vârstă, când vederea devine mai slabă decât la prima tinerețe. Potrivit Asociației Americane de Optometrie, această schimbare se numește prezbiopie, iar un oftalomog te-ar poate ajuta să menții sănătatea ochilor sub control. 

Dureri de spate 

Studiile arată că riscul de a dezvolta o hernie de disc este mai mare în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani. Simptomele herniei de disc se manifestă ca durere în zona spatelui, feselor, coapselor și sub genunchi. Vestea bună este că această afecțiune poate fi prevenită prin practicarea exercițiilor fizice, menținerea unei greutăți corporale normale și menținerea unei posturi corecte.

Sursă foto: Shutterstock