Ar fi bine să ştii că toate gesturile şi mişcările fizice  sunt interpretate diferit de persoane,în subconştientul lor. Iată câteva greşeli ale limbajului non-verbal:

 

Îţi examinezi mâinile

Atunci când eşti într-o conversaţie şi devii atentă la mâinile tale,îi transmiţi persoanei de lângă tine că te plictiseşti. Ai putea să înveţi să îţi ţii mâinile pe lângă corp,să gesticulezi doar atunci când iei cuvântul,dar să nu îţi îndrepţi prea mult privirea către ele.

Te uiţi în jos

Poate nu ai observat,dar atunci când nu îţi priveşti interlocutorul poate fi interpretat ca şi cum ai fi prea emotivăşi nu ai avea curaj să te exprimi. Alteori,lipsa contactului vizual poate însemna aroganţă,care va aduce cu sine şi antipatia.

Îţi atingi faţa

Dacă ţi se întâmplă să îţi atingi faţa în repetate rânduri,ai putea să fii percepută ca o persoană dezamăgită. De asemenea,acoperirea gurii este un semn pe care îl fac oamenii care mint.

Te uiţi la ceas

La fel ca în cazul mâinilor,atunci când te uiţi la ceas într-o discuţie poate arăta că eşti o persoană grăbită,care nu are răbdare să asculte. Vrei să fii doar ascultată şi nu empatizezi cu interlocutorul. Concentrează-te asupra informaţiei şi dă dovadă de implicare!

 

Te joci cu diverse obiecte

Dacă ai în mână un pix,o carte sau o agendă în timpul unei conversaţii,ai grijă să nu le fluturi în faţa partenerului de discuţie,căci acest gest va arăta că eşti o persoană anxioasă,cu ticuri nervoase,care nu se simte confortabil atunci când poartă un dialog. Ţine obiectele cât mai departe de interlocutor!

 

Stai prea aproape!

Fiecare om are nevoie de un spaţiu personal,în care să se simtă bine. Nu încălca teritoriul nimănui atunci când eşti într-o discuţie deoarece acest gest îi va face pe ceilalţi să se îndepărteze de tine. Trebuie să păstrezi o limită,care îţi va oferi,pe viitor, un plus de credibilitate şi respect.