Se împlinesc 15 ani de când a fost lansat filmul „Diavolul se îmbracă de la Prada‟ („The Devil Wears Prada‟). Filmul a avut mare succes, iar acţiunea sa a influenţat moda de la vremea respectivă. Deşi este un film celebru, sunt multe detalii pe care fanii nu le cunosc.

Scenariul a fost editat de multe ori

A fost nevoie de multe încercări pentru a obţine scenariul perfect. Deşi toţi producătorii au fost foarte implicaţi în proiect, primele versiuni ale scenariului s-au dovedit a fi prea răutăcioase şi satirice, deoarece Andy era prea obsedată să se răzbune pe şeful său.
În final, regizorul David Frankel a sugerat schimbarea scenariului dintr-o poveste răutăcioasă, într-una bazată pe viaţa unei femei de succes aflată într-o lume dominată de bărbaţi. Producătorii au angajat un scriitor mai puţin cunoscut, care a petrecut mai bine de un an lucrând cu Frankel la un nou scenariu.

Anne Hathaway, dietă cu pizza şi îngheţată

În primă fază, studioul de producţie o avea în plan pe Rachel McAdams pentru rolul lui Andy. În acea vreme, McAdams se bucura de succes pe plan internaţional cu filmele „The Notebook‟ şi „Mean Girls‟ şi a refuzat oferta, deoarece nu putea să facă faţă proiectelor. Ulterior, Anne Hathaway şi-a dorit să apară în film, chiar i-a spus din prima regizorului „angajează-mă!‟, lucru care s-a şi întâmplat ulterior.

Rolul său nu a fost uşor, Hathaway a trebuit să câştige şi să piardă în greutate pentru acest film. După ce a fost angajată, producătorii i-au cerut să se îngraşe 10 kilograme. Încântată de noul său rol, Hathaway a mâncat timp de o lună doar pizza, îngheţată şi a băut bere. După ce a luat în greutate 10 kilograme, designerul Patricia Field i-a spus că trebuie să mai slăbească pentru a intra în hainele personajului. Aşadar, după o lună de răsfăţ culinar, au urmat 2 luni în care Hathaway a ţinut regim pentru a scăpa de kilogramele depuse.

De ce a vrut Meryl Streep să refuze oferta?