Lucruri pe care să nu le faci la job

1 79433 original jpg jpeg

Există locuri de muncă unde angajatul trebuie să aibă foarte mare grijă cu subiectele de discuţie pe care le deschide. Potrivit psihologilor, iată care sunt lucrurile care nu ar trebui să se discute niciodată la muncă şi de ce.

”Este plictisitor”

Toţi ajungem să spunem la un moment dat că ceea ce facem este plictisitor, dar nu ar trebui să o spui niciodată la muncă şi nici cu voce tare. ”S-ar putea ca şeful tău, care te-a auzit, să creadă despre tine că nu eşti un bun/o bună coleg/ă pentru că tu te plictiseşti şi nimic din ce faceţi nu ţi se pare interesant. În plus, nu ar trebui să spui acest lucru după ce te-ai întors din concediu”, spune Melanie Greenberg, psiholog.

”Arăţi foarte bine”, compliment adresat de o femeie unei alte colege

Nu trebuie să spui niciodată nimic despre greutatea sau aspectul colegelor tale. ”Nu trebuie să spui niciodată unei femei ce a-i vrea de fapt să-i spui unui bărbat”, spune dr. Greenberg. Când îi spui unei colege, ”Arăţi bine azi”, sau ”Ţi se potriveşte tunsoarea asta”, ar trebui să te gândeşti la reacţiile ei/lui. S-ar putea ca persoana din faţă să nu îl considere un compliment, iar reacţia să fie una neplăcută.

”Oferirea detaliilor din viaţa privată şefului tău”

Dacă nu ai o relaţie de prietenie cu şefa ta/şeful tău şi ea/el te întreabă când mergeţi la o întâlnire ce ai făcut în weekend, recomandat este să îi oferi cât mai puţine detalii personale. ”Însă nu uita să îi mulţumeşti pentru întrebare şi să îl/o întrebi şi ce a făcut el/ea”, spune un alt psiholog.

”Nu este vina mea”

Când şefa vine la tine şi îţi spune că este o greşeală în proiect sau în munca făcută, cel mai bine este să-ţi asumi responsabilitatea. Nu poţi spune că nu este bine ta din moment ce tu singur/ă te-ai ocupat. ”Când se dă vina pe altcineva, acest lucru îi arată şefului că nu îţi pasă de munca ta şi că nu îl asculţi”, spune dr. Greenberg.

”Bârfa”

”Internii şi asistenţii sunt buni ascultători şi, uneori, sunt cei care îi informează pe şefi despre comportamentul colegilor”, spune Jason Sackett, antrenor executiv. Acest lucru poate duce la apariţia de conflicte şi nemulţumiri, poate şi la demisii.