Bologna, Italia


Ce oraş este mai bun pentru a-ţi petrece luna de meire, decât cel denumit „oraşul roşu” pentru culoarea faţadelor şi acoperişurilor sale? Bologna este faimos pentru culoarele, bulevardele, aleile sale superbe şi găzduieşte una dintre cele mai vechi universităţi din lume. Sunt multe obiective pe care le puteţi vizita, printre care, Basilica di San Petronio şi Piazza Magiore . În acest oraş veţi găsi multe pub-uri, cafenele şi restaurante la care merită să vă opriţi pentru a savura mâncare italienească tradiţională.

Porto, Portugalia


Dacă iubiţi vinul şi marea, veţi iubi şi Porto! Porto este un oraş vibrant, localizat pe estuarul râului Douro, faimos pentru vinurile sale extraordinare. Plimbaţi-vă prin centrul istoric, unde puteţi admira combinaţiile unice în lume ale diverselor stiluri arhitecturale. Catedrala din Porto şi Solar do Vinho do Porto ( un conac unde poţi admira şi chiar gusta vinuri din Porto), trebuie să se afle pe lista voastră cu locuri de văzut. La punctele de informare turistică şi hoteluri, poţi cumpăra un card pentru turişti care îţi oferă acces nelimitat la muzee şi transport.

Dubrovnik, Croaţia


Dubrovnik este un oraş încântător, situat pe coasta Mării Adriatice. Centrul istoric al oraşului este perfect dacă vă doriţi să vizitaţi locuri cu o atmosferă romantică: catredala în stil baroc, cea mai veche farmacie din Europa şi fermecătoarele alei înguste. O plimbare cu telecabina este perfectă pentru a admira de la înălţime peisajele minunate care îţi taie răsuflarea.

Budapesta, Ungaria


Budapesta este un oraş elegant, vibrant, plin de istorie, care se numără printre cele mai frumoase oraşe ale Europei. Atmosfera de poveste este conferită de fluviul Dunărea, ce desparte oraşul în două secţiuni, Buda în vest, iar în est – Pesta. Sunt o mulţime de locuri superbe pe care le poţi vizita împreună cu partenerul tău: Podul cu Lanţuri care face legătura între Buda şi Pesta, Opera în stil neorenascentist, numeroasele muzee şi strada Váci, plină de restaurante şi cafenele unde vei simţi pulsul local.

Istanbul, Turcia


Ruinele antice, bazarele exotice, moscheile fac din Istanbul un oraş misterios, perfect pentru a-l explora împreună cu partenerul tău. Nu trebuie să ratezi Catedrala Sfânta Sofia, un loc încărcat de istorie, care a fost pe rând catedrală creştină, moschee, iar astăzi este muzeu. De asemenea, puteţi încerca hamam-ul, baia tradiţională turcească sau Marele Bazar, piaţa de condimente, iar dacă aveţi oportunitatea – o croazieră pe strâmtoarea Bosfor!

Surse imagini: history.com, telegraph.co.uk , independent.co.uk