Culoare ofertantă, mov-intens, e asociată cu regalitatea, fiind potrivită persoanelor exuberante, impunătoare, care şi-au impus să nu treacă neobservate. Ea poate fi combinată şi cu alte culori, în funcţie de nuanţa tenului şi a ochilor. Se potriveşte perfect femeilor cu ochii albaştri sau verzi, dar poate intensifica privirea şi celor care au ochi căprui sau negri. Ultra violet este cel mai potrivit pentru femeile cu ten deschis spre mediu, însă o tuşă fină ar putea avantaja chiar şi un chip mai închis la culoare sau bronzat.  

Fie la ochi, fie pe buze

Pentru machiajul ochilor, se pot folosi farduri cu textură mată sau cremoasă, glitter, rimel sau creion dermatograf, toate în nuanţa anului. De asemenea, la buze se poate folosi un gloss în aceeaşi culoare, cu menţiunea că nu trebuie exagerat în ceea ce priveşte cantitatea. Indicat este să alegi întotdeauna ce anume doreşti să evidenţiezi: ochii sau buzele, niciodată ambele.

Un efect spectaculos

Înainte de a începe machiajul ochilor, trebuie să ai în vedere faptul că fardurile în nuanţe de violet scot în evidenţă cearcănele şi cicatricile. Prin urmare, machiajul în tonuri purpurii necesită un ten îngrijit, aproape de perfecţiune. Orientează-te către un fond de ten cu acoperire mare şi estompează cearcănele cu un anticearcăn mai deschis. Fixează totul cu o pudră translucidă. Întinde pe pleoapa mobilă o nuanţă de bază. Poţi alege dintre roz deschis, lavandă, auriu, cupru sau bronz. Cu o altă pensulă, aplică un fard pigmentat ultra violet, atât în colţul extern al pleoapei, cât şi în zona de sub arcadă. Accentuează colţul extern al pleoapelor cu un creion dermatograf violet. Astfel, umbra pe care o vei realiza va crea un contur mai precis. Pentru a spori efectul spectaculos, aplică un fard alb irizat în colţul intern al pleoapei.

Mister şi senzualitate, la ocazii speciale

Nuanţa anului este perfectă pentru machiajul de seară sau de petrecere. Poţi alege un fard de pleoape cu particule sclipitoare sau un fard cremos, puternic pigmentat, pe care îl aplici cu vârful degetelor. Poţi să îl întinzi pe toată suprafaţa pleoapei mobile sau doar în colţul extern, pentru un efect de umbră. De asemenea, clasicul machiaj „ochi fumurii“ („smokey eyes“) poate fi reinterpretat cu această nuanţă. Dacă ai îndemânare şi puţină imaginaţie, crează un machiaj în combinaţii de ultra violet şi albastru. Începe să aplici treptat farduri în nuanţe de violet, de la cel mai deschis până la cel mai închis. În centrul pleoapei aplică un fard albastru închis şi vei obţine o înfăţişare care va atrage toate privirile.

Vara, optează pentru un gloss

O nuanţă potrivită de ruj ultra violet ar putea să te scoată din anonimat oriunde ai fi. În timpul verii, alege mai degrabă un gloss cu particule strălucitoare, care să creeze efectul de buze pline. Păstrează tenul curat, fără să insişti pe pomeţi şi conferă luminozitate ochilor doar cu ajutorul unui rimel.

Trucuri Click! pentru femei!

•    Machiajul în tonuri de violet este potrivit pentru ţinutele de seară, în tonuri de auriu, verde smarald sau negru. Pe timp de zi, merge bine cu o ţinută în nuanţe de roz prăfuit.
•    Dacă nu ai în trusa ta niciun fard violet, combină un ruj mov mai închis cu unul mai deschis, direct pe pleoapă, şi vei obţine un machiaj artistic.