Un machiaj pentru ochi verzi conţine farduri luminoase

Ochii verzi pot fi puşi în evidenţă prin culorile pe bază de roşu (rose, cranberry, vişiniu, cărămiziu) care îţi vor oferi un look de vedetă. La fel, ţi se potrivesc şi cele precum auriu, cupru sau rose gold. Dacă îţi doreşti, însă, un machiaj discret, optează pentru nuanţe cât mai apropiate de culoarea pielii. Nuanţele calde sunt complementare celor verzi, de aceea fardurile trebuie să fie luminoase.

Un machiaj pentru ochi verzi mizează pe rujuri nude

Dacă ai ales un machiaj pentru ochi verzi mai accentuat, nu-ţi încărca faţa cu fond de ten şi fard de obraz (blush). Se poartă şi în 2019 tenul strălucitor, însă curat şi cât mai natural. Pentru asta va trebui să acorzi o mare atenţie produselor de îngrijire pe care le alegi. Nu uita să-ţi cureţi bine faţa şi să aplici o cremă de hidratare, înainte de a purcede la machiaj. Optează pentru rujurile nude, în nuanţe pastelate sau roz. Poţi folosi şi un ruj vişiniu, roşu, doar dacă machiajul ochilor este nude (mai natural).

Acordă o îngrijire specială zonei din jurul ochilor

Pentru machiajul ochilor verzi, nu folosi nuanţele de negru, pentru că acestea îmbătrânesc. În schimb, foloseşte cu încredere culori calde, delicate. Dacă alegi maro, atunci să fie o nuanţă deschisă. În cazul sprâncenelor, nu recomand să le evidenţiezi într-un fel, adică să le faci vreun contur cu creionul.

Ai mare grijă de aspectul tenului şi mai ales de zona din jurul ochilor. Pentru asta, poţi folosi patch-uri (mici benzi hidratante sau măşti) pentru zona ochilor. Trebuie ţinute 15 minute, după care aplică pe toată faţa o cremă de zi, hidratantă. Este indicat ca baza pentru machiaj să conţină particule iluminatoare. Ele umple ridurile fine, porii şi golurile, netezind pielea.

Machiaj pentru ochi verzi în funcţie de culoarea părului 

Dacă ai părul închis la culoare, brunet sau şaten, sunt indicate nuanţele calde şi cele pastelate, cât mai deschise, pentru un contrast fin.

Părului mai deschis la culoare i se potrivesc nuanţe închise de maro, violet, gri sau nuanţe roşiatice.

Mai citeşte şi: Machiaj perfect pentru ochi căprui. Învaţă să alegi culorile potrivite