BBC News a dezvăluit că Bono a câştigat Premiul Summit Nobel pentru Pace în 2008, iar Franţa l-a recompensat pe artist de două ori cu onoruri culturale pentru proiectele caritabile în care s-a implicat pentru a lupta împotriva sărăciei şi a SIDA. Iar toate aceste realizări impresionanate au fost posibile în ciuda problemelor pe care le-a întâmpinat starul muzical încă din adolescenţă.


Bono a crescut într-un cartier de muncitori din Nordul Dublinului, după cum ne informează Religion News Service. Unul dintre prietenii lui din copilărie, artistul Guggi, îşi aminteşte cum el şi faimosul muzician erau diferiţi de toţi ceilalţi copii.


„Habar n-aveam ce să răspundem când eram întrebaţi care erau fotbaliştii noştri preferaţi”, a mărturisit Guggi, care a confirmat că cei doi prieteni „luam adesea bătaie pentru că ţineam cu cine nu trebuia sau nu ţineam cu nimeni”.


Însă situaţia era la fel de complicată şi acasă, nu numai în relaţie cu ceilalţi copii. De fapt, Bono a avut cel mai dificil moment din viaţa lui la 14 ani. Într-un interviu oferit celor de la FULLER Studio, muzicianul a declarat: „Mama a căzut moartă chiar peste mormântul tatălui ei, atunci când acesta era îngropat, băgat în pământ. A făcut un anevrism atunci...”